Aktier: Gilead er under pres i neutralt marked

Den amerikanske medicinalkoncern Gilead falder som ventet fra åbningen af de amerikanske aktiemarkeder mandag, efter at der er skabt tvivl om brugen af selskabets meget dyre Hepatitis C-medicin Sovaldi.

Læs mere
Fold sammen

Gilead har udsendt en advarsel om, at ni patienter, der tog Sovaldi sammen med hjertemedicinen Amiodarone, udviklede unormalt langsom hjerterytme, og at en enkelt patient døde på grund af hjerteproblemer. Advarslen kan ifølge Bloomberg begrænse brugen af Hepatitis C-medicinen, og Gilead indleder børshandelen med et fald på 2,3 pct.

For det generelle marked er der til gengæld tale om en åbning uden klar retning.

Det brede S&P 500-indeks stiger 0,06 pct. Nasdaq-indekset, der fredag nærmede sig en lukkerekord, falder med 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset stiger med 0,1 pct.

Pusterummet kommer, efter en stigning i S&P-indekset på 2,7 pct. i sidste uge, mens Dow Jones samlet steg med 2,1 pct. Nasdaq-indekset gav det bedste ugentlige afkast med en stigning på 3,2 pct. til 5026,42 - mindre end en halv pct. fra lukkerekorden på 5048,62 fra den 10. marts 2000.

Blandt mandagens fokusaktier er der pres på Monsanto. Aktien falder med 0,9 pct., efter at verdens sundhedsorganisationen WHO har offentliggjort en rapport om mulige kræftrisici ved Monsantos sprøjtemiddel Roundup. Monsanto afviser ifølge Bloomberg rapportens konklusioner.

Blandt Dow-aktierne stiger Pfizer mest med 1,1 pct. efter at medicinalskabet har annonceret, at det venter at modtage en forudbetaling på 200 mio. dollar fra Eli Lilly, efter at FDA har ophævet et foreløbigt stop for fase 3 studier med smertemedicinen Tanezumab. Eli Lilly stiger 0,6 pct.