Aktier: Gigantisk fremgang til Glencore på grøn dag

Den schweiziske minegigant Glencore, som er blevet kædet sammen med en forestående konkurs, havde en exceptionel onsdag, og det bidrog til en god stemning på aktiemarkederne i Europa.

Aktien steg hele 14 pct., og dermed er det meste af mandagens massive kursdyk på 29 pct. visket ud. Her advarede banken Investec om lav værdi i selskabets aktier som følge af lave råvarepriser.

Tirsdag meddelte selskabet så, at det ikke har finansielle problemer, hvilket gav et løft på 17 pct., og onsdag fortsatte comebacket altså.

Og ifølge danske Formuepleje er det schweiziske selskab næppe på randen af konkurs.

- Selskabet har godt nok en del gæld, men har en stor handelsafdeling, som har grene ud i mange områder af materielsektoren, hvor der er mange modsatrettede risici, siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje.

- Derudover er det altså stadigvæk et selskab, som tjener penge, og som på trods af en høj gæld stadigvæk har mulighed for at nedbringe den, hvis vi kigger fremad, understreger han over for Ritzau Finans.

Set på markederne generelt var der også god stemning, hvor det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg 2,5 pct. Det var også nogenlunde niveauet i de store indeks i Tyskland, Storbritannien og Frankrig.

Blandt de øvrige europæiske selskaber havde tyske Lufthansa også en god dag efter en positiv analyse fra DZ Bank. Banken er optimistisk omkring luftfartssektoren og anbefaler nu at købe Lufthansa-aktien, som onsdag steg 6,1 pct.

Fremgang var der også til den britiske supermarkedskæde Sainsbury efter en opjustering. Aktien steg 13,4 pct. i London.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk