Aktier: Gevinster fra it-papirer blev placeret defensivt

De amerikanske investorer havde svært ved at beslutte sig mandag, hvor små gevinster i Dow Jones- og S&P 500-indekset blev opvejet af fald blandt teknologiaktierne i Nasdaq-indekset.

De amerikanske investorer havde svært ved at beslutte sig mandag, hvor små gevinster i Dow Jones- og S&P 500-indekset blev opvejet af fald blandt teknologiaktierne i Nasdaq-indekset. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

De defensive sektorer blev dagens vindere, i et miljø hvor de langsomt voksende og højt udbyttebetalende aktier blev svaret på vigende renter.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et marginalt plus på under 0,1 pct. i 2439,07. Det tunge Dow Jones-indeks steg knap 0,1 pct. og lukkede i 21.409,55, mens Nasdaq-indekset modsat droppede 0,3 pct. til indeksværdien 6247,15.

Vigende renter på obligationsmarkedet indikerede manglende tro på fornyet økonomiske vækst, hvilket gav anledning til porteføljejusteringer.

- Obligationsmarkedet signalerer en økonomisk afmatning. Derfor ser vi de defensive papirer såsom forsyningsvirksomheder gøre det godt, fordi aktieinvestorerne køber i segmentet, i takt med hvad obligationsmarked indikerer, påpeger porteføljeforvalter Paul Nolte fra Kingsview Asset Management i Chicago over for Reuters.

Den langsomme økonomiske udvikling blev bekræftet af ordreindgangen på varige forbrugsgoder, der faldt med 1,1 pct. på månedsbasis i maj ifølge den foreløbige opgørelse.

Økonomerne havde forudset et fald, men dog kun på 0,6 pct.ifølge en undersøgelse foretaget af Bloomberg News.

Renset for transportsektoren viste ordreindgangen en stigning på 0,1 pct. i maj, hvilket også var svagere i forhold til konsensus, som var en stigning på 0,4 pct.

Måneden før faldt ordreindgangen med 0,9 pct. ifølge den reviderede opgørelse. Der var tidligere meldt om et dyk på 0,8 pct.

Tirsdag morgen ligger de asiatiske markeder generelt med en positiv tone. De amerikanske futures afspejler billedet med marginale stigninger under 0,1 pct.

FORTSAT UDSALG AF IT-PAPIRER

Der var igen udsalg i it-sektoren med fald i Microsoft, Amazon og Googles moderselskab, Alphabet, der vejede tungt i S&P 500 og trak hele it-segmentet ned med 0,6 pct.

- Det er simpelthen gevinsthjemtagning op mod slutningen af kvartalet. Jeg vil ikke blive overrasket over at se det hele vende i begyndelsen af juli, når vi ser en stærkere indtjening, siger chefinvestor Tim Ghriskey fra Solaris Asset Management i New York til Reuters.

Likviditeten fra udsalget i it-sektoren blev i stedet placeret i de defensive papirer i forsyningsselskaberne, der samlet steg 0,8 pct.

- Når investorerne sælger ud af it, er der penge til de andre sektorer. Der er ikke meget at binde tingene op på, da der ikke er ret meget nyt i markedet, vurderer handelschef Michael O'Rourke fra JonesTrading i Connecticut over for Reuters.

De høje udbytter i forsyningssektoren gælder også i teleselskaberne, der fulgte efter med en stigning på 0,6 pct. med plusser i AT&T på 0,5 pct. og Verizon på 0,8 pct.

Også finanssektoren gjorde det godt trods de vigende renter. En stigning på 0,5 pct. blev genereret af stigninger i JPMorgan, Bank of America og Citigrooup på 0,3-0,6 pct., mens branchen toppedes at et plus til Goldman Sachs på 1,5 pct.

Modsat faldt energisektoren efter nye fald i oliepriserne. Sektoren droppede 0,2 pct.

/ritzau/FINANS