Aktier: Gevinsten blev taget hjem efter god ugestart

Profithjemtagning var på menuen på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor investorerne tager et skridt tilbage efter kursfremgang mandag og tirsdag.

- Markederne kæmper generelt for at finde en retning, i en tid hvor de økonomiske nøgletal ikke er dårlige, men heller ikke fantastiske, udtaler analytiker Michael Hewson fra CMC Markets til Bloomberg News.

Pænere importtal fra Kina trak lidt op, og stigende priser på råolie og ædelmetaller hjalp selskaber i råvaresektoren. Til gengæld har Verdensbanken skåret sin prognose for den globale vækst i år ned.

Alt i alt faldt Stoxx 600-indekset over de største europæiske aktier 0,6 pct.

Tyske Bilfinger var igen i den kedelige ende af indekset. Ingeniørselskabet fortsætter sin volatile tilværelse på børsen i Frankfurt, efter at det solgte en række aktiver torsdag. Bilfinger-aktien har siden da haft udsving på plus 4 pct., minus 9 pct., minus 5 pct. og tirsdag plus 2,7 pct., mens den onsdag sluttede 4,9 pct. lavere.

Også en række sydeuropæiske banker fyldte godt i bunden af Stoxx 600-indekset onsdag, mens den allerværste kursudvikling tilfaldt Ingenico, der udvikler betalingssystemer. Selskabet blev fejet med i det store kursfald, der ramte den amerikanske konkurrent Verifone efter en grum nedjustering tirsdag aften, og dykkede 7 pct. på børsen i Paris.

Et andet selskab i branchen, tyske Wirecard, blev til gengæld sendt til tops i Stoxx 600, efter rygter om at et kinesisk firma skulle være klar til at købe dele af eller hele selskabet. Wirecard nægtede at kommentere rygterne, men aktien tog et spring på 5,7 pct.

/ritzau/FINANS