Aktier: Genoptog den stilfærdige klatretur efter tirsdagspausen

Det fælleseuropæiske, brede Stoxx 600-indeks genoptog onsdag sin stilfærdige klatretur opad, og ved lukketid var indekset steget 0,3 pct.

Læs mere
Fold sammen

Og samme stemning sporede på de store aktiemarkeder, hvor de toneangivende indeks blev løftet 0,3-0,4 pct. i London, Frankfurt og Paris

Selv det spanske IBEX 35-indeks kunne notere en stigning - endda på 0,6 pct. - dagen før den deadline, regeringen i Madrid har sat for en endelig tilkendegivelse fra delstaten Catalonien om løsrivelse eller ej.

Ellers satte selskabsspecifikke nyheder grundtonen i aktiemarked, og de trak finske Elisa til bunds i indekset. Teleselskabets kvartalsregnskab skuffede med et driftsoverskud 165 mio. euro mod et ventet overskud på 167,2 mio. euro ifølge Bloomberg News, og aktien faldt 5,4 pct.

Med i bunden af indekset var også den tyske web-forretning Zalando, der sælger modevarer. Aktien faldt 4,1 pct. Selskabet har i en foreløbig opgørelse rapporteret en driftsindtjening for tredje kvartal, som falder til mellem minus 5 mio. euro og plus 5 euro sammenlignet med en indtjening på 20 mio. euro i samme periode sidste år.

I toppen af Stoxx 600 lukkede spanske Albertis 6,8 pct. højere i 18,80 euro, efter at Hochtief offentliggjorde et købstilbud på 18,75 euro per aktie i infrastrukturselskab.

Danske ISS var med i toppen med et plus på 5,2 pct. som reaktion på offentliggørelsen af en rekordstor serviceaftale på 33 mia. kr. med Deutsche Telecom.

På indeksets solside sås også en stigning for DS Smidth på 3,8 pct. Den britiske emballageproducent har købt et rumænsk familiejet selskab, og købet ventes at få umiddelbart positiv indtjeningseffekt.

/ritzau/FINANS