Aktier: Genmab topper forårsstemt C20 Cap

Genmab agerer tirsdag formiddag spydspids for et dansk aktiemarked, der er i overvejende god form efter mandagens sløje start på ugen, hvor C20 Cap-indekset dykkede 0,4 pct.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller

Tirsdag stiger eliteindekset omvendt med 0,3 pct. til 1071,28, efter at den ellers pessimistiske stemning omkring politiske tiltag i USA mandag aften vendte til mere optimisme om, at præsident Donald Trump alligevel kan få held til at få presset hurtige reformer på blandt andet skatteområdet igennem.

Fredag og mandag reagerede markedet ellers meget skuffet, da det ikke lykkedes at få sundhedsreformen - Trumps opgør med Obamacare - stemt igennem.

Og der er grund til fortsat optimisme omkring aktierne, hvis man spørger Nordea, der ser det fundamentale grundlag for videre fremgang - renset for politisk usikkerhed - som stærkt.

»De økonomiske nøgletal fortsætter med at være stærke, og derfor er vi også komfortable med at anbefale, at man bliver ved med at overvægte aktier i sin portefølje,« skriver Morten Hessner, der er seniorstrateg hos Nordea, i en kommentar.

Øverst på C20-kransekagen er Genmab, der uden større bagvedliggende nyheder stiger 1,3 pct. til 1401 kr. Biotekselskabet afholder sin ordinære generalforsamling tirsdag.

Comeback til bankpapirer og Mærsk

Også bankerne, der var under pres mandag, idet netop banksektoren har været en af de bedst præsterende aktier i kølvandet af Donald Trumps mange valgløfter - og derfor naturligt nok led under skuffelsen med sundhedsreformen - er igen bedre med tirsdag.

Danske Bank stiger med 0,9 pct. til 238,10 kr., mens Jyske Bank løftes 0,5 pct. til 355 kr.

Hos A.P. Møller-Mærsk, der mandag var under pres grundet faldende oliepriser, afholdes der tirsdag generalforsamling, hvor investorerne primært vil lytte efter flere detaljer omkring planerne for energiaktiviteterne.

Mærsks B-aktie stiger tirsdag med 0,8 pct. til 11.400 kr.

Blandt de mindre aktier er der tømmermænd til Scandinavian Brake Systems (SBS), der mandag steg en smule efter et årsregnskab for 2016, der stiller fremgang i 2017 i udsigt efter en opbremsning sidste år.

Men tirsdag falder aktien igen med 3,3 pct. til 29 kr. efter mandagens plus på 1,4 pct.