Aktier: Genmab topper et C20 med udelukkende plusser

Der er opdrift til alle de danske eliteaktier i C20 Cap-indekset tirsdag morgen efter positive impulser fra USA, og Genmab, Novo Nordisk og William Demant Holding tegner sig for de største stigninger.

Fremgangen er båret af nyt fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor komitémedlem Lael Brainard mandag aften antydede, at banken bør holde lidt igen med tankerne om næste renteforhøjelse, da det kan spænde ben for den amerikanske økonomi, hvis den kommer for tidligt.

- Man skal være opmærksom på, at Lael Brainard nævnes som en oplagt kandidat som finansminister, hvis Hillary Clinton bliver præsident, så der er en relativt pæn vægtning, når hun taler. Derudover var hun sidste Federal Reserve-medlem, der talte før næste uges møde, så det giver lidt ro på den front, siger aktiehandler Christian Thatje fra Sydbank til Ritzau Finans.

C20 Cap kan samlet notere en fremgang på 0,9 pct. til 1024,97 uden en eneste aktie i rødt.

Allerbedst går det for Genmab, der løftes 2,7 pct. til 1012 kr. uden særlige selskabsnyheder. Biotekaktier var dog generelt i høj kurs i USA efter rentemeldingen mandag, bemærker Christian Thatje.

I samme sektor, men uden for C20, er der også rift om Bavarian Nordics aktier. Selskabet oplyste mandag, at partneren Janssen, en del af medicinalkæmpen Johnson & Johnson, har søgt om særstatus for en ebolavaccine, der bruger teknologi fra det danske biotekselskab. Bavarian-aktien stiger 4,9 pct. til 246 kr. og er dermed i front på hele den københavnske børs.

Med i C20-toppen har Genmab Novo Nordisk, der ellers har fået sænket sit kursmål af analytikerne i Jefferies, men måske stadig nyder godt af en løftet anbefaling fra Deutsche Bank mandag. Aktien hopper 1,9 pct. højere til 304 kr.

Ellers er det tyndt med selskabsspecifikt nyt, men Chr. Hansen har dog lagt mere end en halv milliard kr. på bordet for en finsk produktserie, som skal gøde den fremtidige vækst i ingrediensselskabet.

Det er den probiotiske stamme LGG, som Chr. Hansen i forvejen bruger i kosttilskud og modermælkserstatning, som Hørsholm-selskabet har købt af finske Valio for godt 540 mio. kr. Chr. Hansen-aktien stiger 0,8 pct. til 401,30 kr. og lægger sig dermed i midten af C20.

Bunden af indekset udgøres af bankerne Nordea og Danske Bank, som er presset af centralbankernes lavrentemiljø og derfor ikke i særlig grad nyder godt af meldingerne fra USA. De stiger begge omkring 0,3 pct.

Det samme gør A.P. Møller-Mærsk-aktierne, som har været i vælten de seneste dage i takt med konkurrenten Hanjin Shippings betalingsstandsning.

Uden for C20 har Bang & Olufsen fået foden inden for hos bilproducenten Ford. Fra næste år vil B&O Play-produktet være en del af udstyrskataloget hos Ford som følge af B&O's aftale om at sælge sin bilstereodivision til amerikanske Harman i 2015. B&O-aktien stiger 2,2 pct. til 69 kr.

Tirsdag byder desuden på nyt fra Nets, som regner med at blive børsnoteret senere på måneden. Det skal ske til et kursinterval på 130 til 160 kr., svarende til en børsværdi på 26 til 32 mia. kr., foreslår selskabets ejere.

/ritzau/FINANS