Aktier: Genmab topper et C20 med ekstremt små udsving

Investorerne skal nærmest have luppen frem for at finde dagens stigninger og fald blandt de danske eliteaktier. Genmab topper et næsten uændret indeks, mens der blandt de mindre aktier er stort fald til regnskabsaktuelle Brøndby.

Arkivfoto. Genmab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller

C20 Cap ligger efter ti minutters handel marginale 0,02 pct. lavere end mandag i et indeksniveau på 1066,83.

Finansmarkederne er heller ikke blevet budt på meget nyt siden mandag, og ude i Europa er der også tale om meget små udsving i de ledende indeks tidligt tirsdag.

Genmab topper indekset uden nogen selskabsmæssige nyheder. Der er dog også kun tale om et løft på 0,4 pct. til 1376 kr.

Med i toppen er også Carlsberg, Lundbeck og ISS, men de aktier kan heller ikke prale af særligt nyt, og fremgangen begrænser sig da også til mellem 0,2 og 0,3 pct.

I den kedelige ende er der udsving i samme størrelsesorden, og i de første handelsminutter er det William Demant, Jyske Bank og Coloplast, der tager sig af bundplaceringerne.

Betalingskoncernen Nets, der har haft en omtumlet tilværelse på børsen, nåede mandag et nyt lavpunkt, med et fald på 1,7 pct. til 110,40 - godt 26 pct. lavere end introduktionskursen i september. Tirsdag skriver Børsen om en stor aftale til konkurrenten Mobilepay, der har fået foden inden for hos et stort antal butikskæder. Samtidig kan selskabet tirsdag se frem til regnskaber fra de internationale rivaler Paysafe og Worldpay. Nets-aktien starter 0,1 pct. lavere i 110,30 kr.

Vestas er med i forhandlinger om indiske vindmølleparker. Det er dog i konkurrence med General Electric, Inox og Senvion, ifølge avisen The Hindu. Fire selskaber har sikret sig projektrettigheder på hver 250 MW, og et af dem har valgt at indgå et samarbejde med Suzlon, mens et andet selskab foretrækker egne møller. Vestas ligger 0,1 pct. højere i 526 kr.

Uden for C20 har Brøndby IF aflagt det ene af dagens to regnskaber. Fodboldklubben nåede lige præcis sine egne forventninger, da 2016 bød på et underskud på 31,9 mio. kr. før skat, og der i forvejen var varslet mellem 28 og 32 mio. kr. i tab.

Næste år spås også at give røde tal på bundlinjen med et forventet tab på 10 til 20 mio. kr., siger Brøndby, der dermed kan vente underskud for ottende år i træk. Det er en del af strategien, skriver klubben, men på børsen er der alligevel skuffelse, og aktien falder 5,7 pct. til 0,58 kr. og dermed klarer sig værst af alle.

Senere tirsdag gør biotekselskabet Onxeo også status for 2016, men koncernen har ikke offentliggjort nogen forventninger at holde resultaterne op imod. For Onxeo er det altafgørende, hvordan de kliniske forsøg falder ud i 2017. Onxeo-aktien er endnu ikke handlet tirsdag.

Onsdag er det flyselskabet SAS, der tager det meste regnskabsfokus i morgentimerne med tal for henholdsvis første kvartal af 2016/17 Dermed er tirsdag sidste chance for investorerne til at positionere sig. I den tidlige handel falder SAS 1,7 pct. til 11,30 kr.. Sent onsdag kommer regnskab fra bryggeriet Unibrew for fjerde kvartal af 2016. Unibrew dykker 0,4 pct. til 272,40 kr. tirsdag morgen.