Aktier: Genmab toppede forsigtigt C20-comeback

De danske aktier kørte med Genmab som spydspids stille og roligt en lille stigning hjem i tirsdagens handel, hvor C20 Cap-indekset kom tilbage fra mandagens sløje start på ugen.

Foto: Genmab-PR Lars Møller.
Læs mere
Fold sammen

Her faldt eliteindekset med 0,4 pct., men tirsdag steg det omvendt 0,5 pct. til 1073,42, efter at den pessimistiske stemning omkring politiske tiltag i USA mandag aften vendte til mere optimisme om, at præsident Donald Trump alligevel kan få held til at få presset hurtige reformer på blandt andet skatteområdet igennem.

Fredag og mandag reagerede markedet ellers meget skuffet, da det ikke lykkedes at få sundhedsreformen - Trumps opgør med Obamacare - stemt igennem.

Med til at hjælpe på humøret tirsdag var også et særdeles stærkt tal for den amerikanske forbrugertillid i marts, der viste sig at være steget til 125,6 fra 116,1 i måneden før. Dermed er tilliden på det højeste niveau siden december 2000.

Også det var med til at sikre et lille plus i det ellers rolige marked.

- Markedet har reageret rimelig pænt på nøgletallet. Der har ikke været den store aktivitet i løbet af dagen, så det er temmelig neutralt. Den nervøsitet, der kom ind i markedet i fredags, har ikke rigtig udviklet sig yderligere, og derfor er der nogenlunde roligt, siger Mads Zink, der er chefaktiehandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

GENMAB TIL TOPS

Øverst på C20-kransekagen var Genmab, der uden større bagvedliggende nyheder steg 1,4 pct. til 1402 kr.

Biotekselskabet holdt sin generalforsamling tirsdag, og selskabet var også vært ved et pressearrangement, hvor der blandt andet blev sat fokus på prissætningen af kræftmidler.

Konklusionen var, at priserne formentlig vil komme under pres de kommende år som en naturlig konsekvens af stadigt flere og bedre midler på markedet.

Hos Genmab føler man sig - trods stigende konkurrence - godt positioneret til fremtiden.

- Jeg tror helt sikkert, at prisniveauet vil ændre sig, for vi får bedre og bedre lægemidler, og i mere end 90 pct. af kræftpatienterne bruges lægemidler i kombinationsbehandling. Det betyder, at priserne vil summe op for samfundet, sagde Jan van de Winkel under pressearrangementet.

- Og ja, det vil også ramme Genmabs lægemidler. Men den gode ting er, at vi kun fokuserer på lægemidler, der er væsentligt bedre end den gyldne standard på markedet. Så jeg vil mene, at det vil ramme os mindre end de lægemidler, der er lidt bedre eller på niveau med andre lægemidler. De vil blive påvirket meget mere af prispres, fortsatte Genmab-topchefen.

COMEBACK TIL BANKPAPIRER OG MÆRSK

Også bankerne, der var under pres mandag, idet netop banksektoren har været en af de bedst præsterende i kølvandet af Donald Trumps mange valgløfter - og derfor naturligt nok led under skuffelsen fra sundhedsreformen - var igen bedre med tirsdag.

Danske Bank steg med 1,2 pct. til 238,70 kr., mens Jyske Bank løftedes 0,5 pct. til 355,10 kr.

Hos A.P. Møller-Mærsk, der mandag var under pres grundet faldende oliepriser, blev der tirsdag afholdt generalforsamling, hvor investorerne blandt andet holdt øje med flere detaljer omkring planerne for energiaktiviteterne i forbindelse med selskabets opdeling i to hoveddivisioner.

Og den store strategiplan, som Mærsk præsenterede i september sidste år, mødte blandt andet stor ros fra pensionsselskabet ATP, der ejer godt 2 pct. af aktierne i Mærsk.

Mærsks B-aktie steg 1 pct. til 11.420 kr.

Blandt de mindre aktier var der regnskaber fra Firstfarms og Andersen & Martini, som i begge tilfælde blev belønnet på aktiemarkedet.

Begge selskaber leverede fremgang sidste år, og Firstfarms blev sendt op med 1,9 pct. til 53 kr., mens Andersen & Martini steg hele 8,4 pct. til 84 kr. - begge under meget tynd handel.