Aktier: Genmab tager fortsat fokus i negativt marked

Genmab-aktien fastholder sin ultimative føring blandt de danske elitepapirer torsdag ved middagstid, efter at aktierne i det danske C20 Cap har danset omkring nullet i løbet af formiddagen.

Aktierne startede morgenen ud med en lille stigning, men ved middagstid går det ledende indeks samlet tilbage med 0,2 pct. til 1010,64.

Faldet er en del mindre end på flere af de toneangivende børser i Europa, hvor aktierne falder mellem 1 pct. og 1,7 pct. I Danmark skiller Genmab sig positivt ud efter præsentationen af et studie, hvor biotekselskabets store kræfthåb har opnået stærke resultater.

»Det trækker i en vis udstrækning de danske aktier op i dag,« siger Kim Sejdelin, aktiehandler i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

De faldende aktiekurser på tværs af markederne i Europa kommer, efter at referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank blev offentliggjort onsdag aften. Her blev det afsløret, at juni mod forventning er et godt bud på en amerikansk renteforhøjelse, og det har markedet ikke taget godt i mod.

»Det er det, der spøger i markedet. Hvis man hæver renten, begynder alternativer til placering i aktiemarkedet at blive bedre. Man får flere penge for sine midler i en renteplacering, og spørgsmålet er så, om der sker et skift fra aktier til renteprodukter som obligationer. For at det ikke skal ske, skal man se, at aktierne og dermed selskaberne fortsat leverer pæne og bedre resultater,« siger Kim Sejdelin.

Genmab stiger på god nyhed

Blandt de danske aktier har opmærksomheden samlet sig om Genmab, der stiger 4,2 pct. til 1059 kr., efter offentliggørelsen af stærke data i et fase 3-studie med kræftmidlet Darzalex i kombination med behandlingerne Revlimid og Dexamethason.

Genmab oplyser i en meddelelse, at Darzalex i studiet reducerede risikoen for, at patienternes knoglemarvskræft blev forværret med 63 pct. sammenlignet med den gruppe patienter, der alene fik de to øvrige behandlinger.

Den uafhængige dataovervågningskomité har på baggrund af resultaterne anbefalet, at data gøres tilgængelige, så patienter i studiet, der alene fik Revlimid og Dexamethason, også får tilbudt Darzalex.

Banker stiger på rentemeddelelse

De tre danske banker i eliteindekset, Danske Bank, Jyske Bank og Nordea, er sammen med Genmab-aktien de eneste elitepapirer i grønne klæder torsdag middag.

Gårsdagens referat fra rentemødet kan nemlig vise sig at have en positiv effekt på banksektoren generelt, fortæller aktiehandleren.

»Et miljø med højere renter vil gøre det nemmere for bankerne at tjene penge på deres basisforretning, som er at låne penge ud. Det lavrentemiljø, vi har i øjeblikket, er svært at manøvrere i for bankerne,« siger Kim Sejdelin.

Danske Bank stiger 1,7 pct. til 183,80 kr., Jyske Bank går 1,1 pct. op til 256,80 kr., mens Nordea stiger 0,2 pct. til 61,60 kr.

Novo med tro på pille

Inden for medicinalbranchen vurderer Novo Nordisk, der falder 0,7 pct. til 358 kr., at selskabet kan være omkring ti år foran konkurrenterne i arbejdet med at udvikle en ny pille med GLP-1 til behandling af type 2-diabetes. Det fremgår af et interview, Børsen bringer med forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen. Pillen spås et kæmpe salgspotentiale.

Vendes blikket over mod C20-kollegaen DSV, som falder 0,5 i 292,10 kr., har transport- og logistikkoncernen fået løftet kursmålet af Jefferies til 340 kr. fra 320 kr. Også Morgan Stanley har lagt en tyver oven i sit kursmål, så det nu er 380 kr.

Uden for det danske eliteindeks kom der sent onsdag regnskab for første kvartal fra Veloxis, der ligger uændret i 1,26 kr. Biotekselskabet havde fremgang på toplinjen i årets første tre måneder, hvor den amerikanske lancering af lægemidlet Envarsus til forebyggelse af organafstødning hos nyretransplanterede medvirkede til løftet.

Rockwool opjusterer

Torsdag er der kommet flere regnskaber, hvor et af dem er kommet fra isoleringsproducenten Rockwool, som stiger 10,1 pct. til 1215 kr. I første kvartal har selskabet leveret en marginal skuffelse på toplinjen, men til gengæld overrasker indtjeningen pænt i forhold til analytikernes forventninger ifølge Ritzau Estimates.

I forbindelse med regnskabet opjusterer Rockwool sine forventninger til overskudsgraden (EBIT-marginen) i regnskabsåret 2016. Stenuldsproducenten venter nu en EBIT-margin på "over" 9 pct. mod den tidligere forventning om en margin på "mindst" 8,5 pct. Forventningerne er fraregnet omkostningerne til det igangværende besparelsesprogram.

Der er også kommet regnskab fra H+H International, som falder 2 pct. til 72 kr. Producenten af porebeton fastholder forventningerne til 2016 om en organisk vækst i omsætningen på 3-4 pct., samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) før særlige poster på 190-210 mio. kr.

Santa Fe Group - det tidligere ØK - havde fortsat røde tal på bundlinjen i første kvartal, viser torsdagens regnskab. Selskabet måtte se omsætningen falde med 2,1 pct. organisk til 79,8 mio. euro. Trods det lavere salg viste driftsresultat før af- og nedskrivninger og særlige poster en stort set flad udvikling med et underskud på 1,2 mio. euro. Selskabets aktie falder 0,9 pct. til 58,50 kr.

Bavarian Nordic har desuden meddelt, at biotekselskabet har vundet en ordre hos det amerikanske sundhedsministerium på koppevaccinen Imvamune. Aftalen har en værdi af 100 mio. dollar - eller omkring 650 mio. kr. Det fremgår af en meddelelse fra Bavarian Nordic, der stiger 3,1 pct. til 252,50 kr.