Aktier: Genmab tager føringen efter bonus i positivt marked

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Genmab og ISS løber med opmærksomheden i hver sin ende af eliteindekset fredag morgen, hvor der igen er positiv stemning.

Det danske C20 Cap-indeks starter dagen med en stigning på 0,2 pct. til 1130,50 fredag, hvor en milepælsbetaling, kursmålsændringer og et skuffende Rovsing-regnskab præger nyhedsbilledet.

Genmab indtager toppen med en stigning på 1,4 pct. til 1227 kr., efter en oplysning om at biotekselskabet har modtaget en milepælsbetaling på 50 mio. dollar, svarende til 316 mio. kr., fra Janssen.

Bonussen kommer, få dage efter at Genmab kunne berette om en milepælsbetaling for det første salg af Darzalex i Japan på 25 mio. dollar, svarende til 160 mio. kr. Dengang opjusterede biotekselskabet forventningerne til hele året, men i dagens meddelelse oplyser selskabet, at den nye bonus allerede er indregnet.

Servicekoncernen ISS får en ilde medfart hos det britiske finanshus HSBC, der sænker sin anbefaling af aktien til reducer fra hold og reducerer kursmålet til 210 kr. fra 230 kr. Også schweiziske UBS har sænket sit kursmål for aktien til 275 kr. fra 280 kr., men fastholdt sin købsanbefaling for aktien. Fredag starter ISS 2 pct. lavere i 239,50 kr.

Nordea har sænket kursmålet for aktien i Jyske Bank med 15 kr. til 300 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg", viser data fra Bloomberg. Fredag falder den jyske bank-aktie 0,3 pct. til 343 kr.

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk må også tage til takke med et fald fredag morgen, efter at SCFI-indekset over rateudviklingen på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden faldt 6,1 pct. i denne uge. Indekset ligger nu i 734,15, og det nuværende niveau er 7,1 pct. lavere end snitniveauet i samme kvartal sidste år.

B-aktien falder 0,5 pct. til 10.430 kr.

REGNSKAB FRA ROVSING

Uden for C20 er der kurssmæk til Rovsing, der før børsåbningen fremlagde et skuffende regnskab for første kvartal, som selskabet selv kalder "utilfredsstillende".

Selskabet, der sælger løsninger til brug i rumfartsindustrien, havde en omsætning på 4 mio. kr. mod et resultat på 9 mio. kr. i samme kvartal sidste år, mens driftsresultatet (EBITDA) skrumpede til et underskud på 2,2 mio. kr. fra 0,2 mio. kr.

Det har fået selskabet til at føje spareinitiativer til udarbejdelsen af en ny strategi, som fremlægges inden udgangen af 2017. Aktien falder 11,2 pct. til 0,15 kr.

Zealand Pharma er ifølge Finans presset af, at partneren Sanofi ikke kan få gang i salget af diabetesmidlet Soliqua, som Zealand modtager royalty-betalinger fra. Aktien starter dagen 2,1 pct. lavere i 92 kr.

Inden børsåbningen har Neurosearch desuden opjusteret forventningerne til 2017, så selskabet kun venter et underskud af primær drift på omkring 1 mio. kr. mod et underskud på 2,3-3,3 mio. kr. Fredag stiger aktien 5,1 pct. til 3,50 kr.