Aktier: Genmab stryger frem i grønt C20

Genmab fører an i et grønt dansk eliteindeks. På billedet ses Genmab topchef, Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Genmab fører an i et grønt dansk eliteindeks og aktien lægger dermed - igen, igen - an til sætte ny lukkerekord.

Stemningen på det danske aktiemarked er vendt fra ugens start, efter at C20 Cap-indekset sluttede sidste uge af med fald oven på en skuffende jobrapport fra USA.

Kort tid efter børsåbning på ugens første handelsdag ligger eliteindekset 0,3 pct. højere i indeks 1045,92.

Genmabs guldæg bliver stærkere

Genmab satte fredag endnu engang kursrekord. Og i løbet af weekenden har Genmab endnu engang præsenteret positive data for Darazalex i forbindelse med fase tre-studiet Castor - denne gang på kræftkonferencen Asco i Chicago. Så rekordrækken fortsætter mandag.

Resultaterne fra studiet viste blandt andet, at sygdomsforøgelsen eller dødeligheden blev reduceret med 61 pct. for patienter i forhold til standardbehandling, og det er vigtige data for Genmab, påpeger Sydbank.

»De her studier er med til at danne grundlag for, at man kan rykke Darazalex frem i behandlingsregimet, så det ikke nødvendigvis kun er til patienter med knoglemarvskræft, der har gennemgået mindst tre forskellige behandlingsforløb. Det kan give Genmab adgang til flere patienter«, siger Søren Løntoft, aktieanalytiker i Sydbank.

I løbet af weekenden har Økonomisk Ugebrev Formue også set sig mere lun på Genmab-aktien. De seneste kliniske data fra Genmab indikerer ifølge ugebrevet, at guldægget Darzalex er endnu stærkere, end ugebrevets allerede meget opskruede forventninger tilskrev. Det har fået ugebrevet til at opjustere sine salgsestimater yderligere både for 2016 og på lang sigt.

Genmab-aktien ryger 3,2 pct. frem til 1281,00 kr. i mandagens tidlige handel.

Nordea igen i søgelyset

Nordea har igen fået dårlig omtale på baggrund af Panama-lækagen, hvor dokumenter har vist, hvordan skuffeselskaber i Panama er blevet benyttet til skatteunddragelse. DR og Politiken kunne søndag berette, at fire nuværende og en tidligere chef i Nordea Rusland har benyttet sig af metoden. Det er dermed ikke længere blot bankens kunder, som Nordea har hjulpet med at rådgive omkring skuffeselskaberne.

DR fortæller desuden, at Nordeas topchef, Casper von Koskull, sad som bestyrelsesformand i Nordea Rusland fra 2013 til og med 2015, hvor to medlemmer af direktionen fik oprettet selskaber i skattely.

Aktien lader dog ikke til at være påvirket og er med et løft på 0,6 pct. til 64,30 kr. blandt de mest stigende i C20.

Atlantic Petroleum sælger dele af felt

Blandt sidepapirerne har Atlantic Petroleum meddelt, at selskabet har solgt 25 pct. af Orlando-feltet til Bridge Petroleum. Det er sket for mindre end 7 mio. kr. i tillæg til en del af overskuddet fra produktionen fra Orlando-feltet, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Atlantic Petroleum-aktien brager 14,3 pct. frem til 12,00 kr.

SAS oplyser, at flyselskabet overvejer at droppe flere langdistanceflyvninger fra Norge efter indførelsen af den nye norske passagerafgift, skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

SAS-aktien dykker 1,7 pct. til 17,80 kr.