Aktier: Genmab stryger frem efter positive slagstal

Med Genmab i spidsen fastholder det danske eliteindeks de positive takter ved middagstid.

Læs mere
Fold sammen

Samlet stiger C20 Cap med 1,7 pct. til 971,76 kr. efter onsdagens fald på 3 pct. Ifølge Martin Munk, der er senior aktieanalytiker i Jyske Bank, tyder det på, at der er en øget risikoappetit på markedet.

- Der er et pænt comeback til nogle af de aktier, der har været lidt ramt på det seneste. Der er kommet noget risikoappetit tilbage på markedet, efter at vi havde en sur dag i går. Det er afstedkommet af, at USA kom godt tilbage i går, og derfor har vi lidt til gode. Det styrker også markedet, at der var et comeback i olieprisen i går. De tyder dog på, at markedet stadig er volatilt, siger han til Ritzau Finans.

Biotekvirksomheden Genmab fastholder sin position i toppen torsdag ved middagstid. Nordea skriver ifølge Børsen, at selskabets nye januar-salgstal for kræftmidlet Darzalex bekræfter produktet kæmpe potentiale.

- Det er med til at understøtte udviklingen i aktien i dag, at der er nogle gode indikationer for salget. Det bekræfter også regnskabet, hvor selskabet gav en stærk guidance for salget, og det forstærker stigningen i Genmab i dag, siger Martin Munk.

Genmab-aktien stiger torsdag ved middagstid med 6,2 pct. til 827,50 kr.

På de europæiske markeder går det særligt godt for finanssektoren torsdag, og det billede går igen på det danske aktiemarked. I eliteindekset stiger de danske banker Jyske Bank, Nordea og Danske Bank med henholdsvis 1,8 pct. til 292,50 kr., 1,3 pct. til 66,75 kr. og 1,5 pct. til 183,70 kr.

- Finans kommer godt igen efter at have været hårdt ramt onsdag. I takt med stemningsskiftet på markedet er det aktier, der kommer stærkt igen, siger Martin Munk.

I bunden af elitieindekset finder man Novozymes, der ved middagstid ligger 0,6 pct. eller 1,80 kr. lavere i 289,50 kr. Torsdag fragår retten til udbyttet for 2015 på 3,50 kr. per aktie.

BANKNORDIK FALDER EFTER REGNSKAB

Det er dog ikke alle bankaktier, der oplever de mere positive takter torsdag. Banknordik aktien falder ved middagstid 3 pct. til 113,50 kr.

Det sker efter, at banken fremlagde regnskabstal for 2015 før børsåbningen torsdag. Regnskabet var præget af nogle store engangsposter, der belastede med 522 mio. kr. og medførte et underskud før skat på 332 mio. kr.

Banken præsenterede samtidig en ny udbyttepolitik, der gælder fra i år. Fremadrettet er målet at udbetale omkring 40 pct. af nettoresultatet. Derudover vil selskabet gennemføre et aktietilbagekøb med henblik på at tilpasse aktiekapitalen, så den afspejler bankens langsigtede kapitalmålsætning, lyder det fra Banknordik.

Også Vestjysk Bank aflagde regnskab fra morgenstunden. Det viste et resultat efter skat på 49 mio. kr. i 2015, hvilket bankens ledelse betegner som "ikke tilfredsstillende". I modsætning til Banknordik handler investorerne Vestjysk Bank-aktien op med 16,22 pct. til 8,60 kr.

Sydbank fik solide aktieklø oven på bankens regnskab onsdag for fjerde kvartal, selv om Aabenraa-banken kom ud af 2015 med det bedste resultat siden finanskrisen. Handelsbankens analytikere har efter regnskabet sænket kursmålet for aktien til 255 kr. fra tidligere 295 kr. Sydbank-aktien dykkede onsdag 8,4 pct. til 179,30 kr., men torsdag retter den sig 2,6 pct. til 184 kr.

Senere på dagen kommer der også regnskaber fra Per Aarsleff, Lollands Bank, Monberg & Thorsen, Højgaard Holding og Østjydsk Bank.

MOLS-LINIEN PÅ VEJ MOD AFNOTERING

Aktien i rederiet Mols-Linien oplever et kraftigt fald på 31,44 pct. til 66,50 kr., efter at storaktionæren Polaris har fået grønt lys fra Nasdaq Copenhagen til at afnotere selskabet fra fondsbørsen. Eneste forudsætning er, at Polaris skal tilbyde at købe de resterende aktier tilbage til samme kurs, som man tidligere har tilbudt de øvrige aktionærer.

Polaris tilbød i august de øvrige aktionærer at købe aktier til en pris af 40 kroner stykket, men siden da er kursen steget til 97, blandt andet i kraft af den positive turnaround, som selskabet har været igennem.

- Det må forventes, at beslutningen fra Nasdaq møder stor privat kritik og vil blive udsat for stor modstand. Samtidig vil det næsten uvægerlig være sådan, at aktiekursen vil falde når handlen starter torsdag. De seneste ugers kursridt handler ikke kun om Mols-Linien og faldende brændstofpriser men minder i høj grad også om en privat aktiehamstring og ditto positionering, skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

TDC har fået barberet kursmålet til 39 kr. fra 46 kr. af Morgan Stanley. Finanshuset fastholder samtidig anbefalingen "overvægt", fremgår det af data fra Bloomberg News. TDC-aktien retter sig 1 pct. til 29,18 kr. efter onsdagens fald på 5,0 pct., som var det største i C20-indekset.

Der fragår torsdag udbytte på 30 kr. per aktie i Ringkjøbing Landbobank, som handles 0,45 pct. op til 1350 kr. torsdag.