Aktier: Genmab straffet for tal - Jyske løftet af SEB

Bekymring for om Genmab når konsensus for salget af Darzalex i år, sendte biotek-aktien til bunds i C20 tirsdag. T

Topplaceringen tilfaldt Jyske Bank, der blev løftet at en opjustering fra SEB. Imellem C20-yderpunkterne var der analytikernyt til flere selskaber.

Genmab faldt 6,2 pct. til 1346 kr.

- Konsensus estimerer et markedssalg for Darzalex på 1400 mio. dollar, hvilket bliver svært at nå, vurderer Sydbank med baggrund i tirsdagens melding fra partneren Johnson & Johnson. Sydbank fastholder et estimat for markedssalget for Darzalex på 1290 mio. dollar. Samme holdning har finanshuset Jefferies, der skønner et års salg på 1320 mio. dollar, hvilket nu ser optimistisk ud ifølge Jefferies.

Også Jyske Bank er skuffet.

- Vi må konstatere, at udtaget af Darzalex tager længere end, vi havde ventet, konstaterer Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, som ser tirsdagens fald som en mulighed for at købe aktien, frem mod næste kurstrigger som er en medicinalkonference i december.

Jyske Bank steg 2,9 pct. til 363,50 kr., efter at den svenske bank SEB havde løftet anbefalingen af bankaktien til "køb" fra "sælg" og banket kursmålet op i 405 kr. fra tidligere 353 kr.

Samlet set endte de danske aktier - målt på C20-Cap-indekset - lavere og fulgte dermed i kølvandet af de øvrige europæiske markeder, hvor bevægelserne havde samme størrelse.

C20 Cap sluttede tirsdag med et fald på 0,5 pct. i indeks 1177,24.

- Det danske marked virker afventende, op til at regnskabssæsonen for tredje kvartal for alvor tager fart i næste uge, og der er nok også en vis effekt af den danske efterårsferie og fravær af flere markedsdeltagere, forklarer Martin Munk.

I næste uge er der regnskaber fra blandt andet Novozymes, Chr. Hansen, Jyske Bank, Genmab, Nordea, DSV, Vestas og Topdanmark.

Flere danske aktier, som TDC, Novozymes, Jyske Bank og Pandora, har fået nyt fra analytikernes regneark tirsdag i form af nye kursmål og anbefalinger.

RBC BANKEDE TIL PANDORA

RBC stillede sig op i rækken af Pandora-skeptikere tirsdag frem mod smykkekoncernens regnskab 7. november. Canadierne barberede kursmålet ned til 750 kr. fra 900 kr. og vurderede tredje kvartal som "skæbnetimen" for Pandora. Anbefalingen er fortsat "outperform", og banken "holder fast i, at vi fortsat tror på vækst i omsætningen i andet halvår, hvilket kan blive den positive katalysator".

Selv om Pandora faldt 1,0 pct. til 576 kr., så ser canadierne fortsat et potentiale på godt 30 pct. i aktien.

TDC lukrerede på et kursmålsløft fra amerikanske JPMorgan, der hævede kursmålet til 42,50 kr. fra 39,50 kr. Anbefalingen er dog fortsat "neutral". Aktien lukkede tirsdag 0,7 højere i 38,50 kr.

Småskidt konkurrentnyt påvirkede således ikke. Konkurrenten "3" har vundet 17.000 kunder i tredje kvartal, fortæller selskabet, men driftsindtjeningen er faldet en anelse, og der er fortsat "hård konkurrence", udtaler 3-direktør Morten Christiansen.

Novozymes endte næstlavest i C20 trods løftede kursmål fra finanshusene Carnegie og DNB. Novozymes satte sig 3,6 pct. til 325 kr.

LØFT TIL TOPDANMARK EFTER OPJUSTERING

Uden for C20 fik Topdanmark justeret kursmålet af flere banker, efter at forsikringsselskabet opjusterede 2017-prognosen mandag. Danske Bank, Credit Suisse, Mediobanca, Nordea og ABG Sundal Collier sætter nye, højere kursmål på mellem 210 og 277 kr. for aktien, der mandag steg knap 4 pct., og tirsdag fortsatte aktien op med 0,6 pct. til 256,30 kr.

HØREAPPARATKONFERENCE I GANG

De børsnoterede høreapparatselskaber, GN og William Demant, faldt begge. Der kan komme opmærksomhed til dem i ugens løb, hvor der er høreapparatkonference i Tyskland.

GN lukkede 1,9 pct. lavere i 204,50 kr., og WDH lukkede 0,4 pct. lavere 177 kr.

/ritzau/FINANS