Aktier: Genmab spurter til vejrs efter nye kræftstudier

Biotekselskabet Genmab flyver til vejrs på det danske aktiemarked mandag morgen, efter at selskabet i weekenden har offentliggjort nye studiedata om kræftmidlet Daratumumab, der er selskabets store satsning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Genmab-aktien stiger 4,9 pct. til 971 kr. og tager dermed en klar førsteplads i C20 Cap-indekset, som stiger 0,9 pct. til 1050,71.

Selskabet har i weekenden præsenteret studiedata omkring kræftmidlet Daratumumab på en konference i USA, der løber af stablen i disse dage. Midlet blev for få uger siden godkendt til salg på det amerikanske marked.

- Genmab har fremlagt meget stærke forsøgsdata. Vi synes, at dataene er så gode, at de mere end bekræfter vores positive syn på aktien, siger Michael Borre fra Nordea, der anbefaler "køb" af Genmab-aktien.

I en anden sektor kan A.P. Møller-Mærsk muligvis se frem mod en konsolidering på markedet for containerfragt, da to af konkurrenterne er på vej mod en fusion.

Det er det franske rederi CMA CGM, der efter flere ugers forhandlinger har lagt 2,4 mia. dollar - 16,5 mia. kr. - på bordet for Singapore-rederiet Neptune Orient Lines, der i fem af de seneste seks år har haft røde tal på bundlinjen.

Hvis handlen går igennem, vil det være en god ting for A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, vurderer Nordea.

- Vi ser positivt på handlen, da det vil bidrage til at give en bedre prisdisciplin i en presset industri. Færre aktører på markedet vil alt andet lige været positivt og kan bidrage til at få bedre rater for rederierne, siger Michael Borre.

Mærsk-aktien falder dog 0,3 pct. til 10.000 kr., og selskabet er som det eneste i minus i C20-indekset.

Blandt de øvrige selskaber i C20 har Novo Nordisk fået opmærksomhed, da finanshuset Jefferies har løftet kursmålet for aktien med 25 kr. til 375 kr. Jefferies' anbefaling på Novo-aktien er fortsat "hold". Aktien stiger 1,9 pct. til 396,50 kr.

I samme sektor - men uden for C20 - har Lundbeck også fået opmærksomhed, da den britiske storbank Barclays har indledt dækning af aktien med anbefalingen "overvægt". Kursmålet er på 262 kr. for aktien, der mandag stiger 7,1 pct. til 228 kr.

Der har også været nyt fra biotekselskabet Veloxis, der nu er klar til at lancere midlet Envarsus på det amerikanske marked. Midlet bruges til at forebygge organafstødning hos nyretransplantationspatienter. Investorerne tager godt imod nyheden, da Veloxis-aktien stiger 8 pct. til 1,89 kr.

Biotekselskabet Onxeo har også offentliggjort positive resultater af et fase 1-studie af kræftmidlet Belinostat givet sammen med kemoterapibehandlingen Chop. Onxeo-aktien stiger 5,7 pct. til 29,50 kr.

Senere mandag kan der komme fokus på SAS, da det skandinaviske luftfartsselskab offentliggør trafiktal for november. Forud for tallene stiger aktien 1,3 pct. til 16,20 kr.

Blandt de helt små papirer på fondsbørsen har der i løbet af weekenden været nyt omkring Aarhus Elite.

Fodboldklubben AGF, som selskabet ejer, har fået ny cheftræner i form af Glen Riddersholm. Han afløser Morten Wieghorst, der har fået en fyreseddel efter samarbejdsvanskeligheder med AGF's direktør og sportschef.

Investorerne tror tilsyneladende på bedre tider efter trænerskiftet. I hvert fald stiger Aarhus Elite-aktien 14,2 pct. til 0,25 kr.