Aktier: Genmab spurtede fra nervøst marked

Den gode stemning blev taget ud af det danske aktiemarked tirsdag eftermiddag, efter at der tirsdag morgen var opdrift til alle de danske eliteaktier i C20 Cap-indekset. Genmab lå dog fortsat i spidsen som tirsdagens mest stigende aktie.

Foto: Erik Refner. Genmabs topchef Jan van de Winkel
Læs mere
Fold sammen

Ifølge senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank skyldtes den faldende optimisme i markedet usikkerheden om en mulig renteforhøjelse på rentemødet onsdag i næste uge i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Der er kommet nervøsitet om, hvornår der igen kommer en renteforhøjelse, og det præger markedet i øjeblikket, forklarer Martin Munk til Ritzau Finans.

Komitémedlem i den amerikanske centralbank Lael Brainard antydede mandag aften, at banken bør holde lidt igen med tankerne om næste renteforhøjelse, da det kan spænde ben for den amerikanske økonomi, hvis den kommer for tidligt.

C20 Cap-indekset lukkede 0,6 pct. højere i 1021,4 tirsdag eftermiddag.

GENMAB FORTSATTE I TOPPEN

Allerbedst gik det for Genmab, der blev løftet 4 pct. til 1025 kr.

Martin Munk mener, at stigningen skyldes en blanding af flere ting.

- Dels var det biotek, der førte an i går. Derudover var der også et mindre studie om Darzalex, der også kan have en indflydelse på den positive reaktion i dag. Og så kommer det, i kølvandet af at aktien har haft en nedtur på det seneste, så den får et "rebound", forklarer han.

Ifølge dagbladet Børsen har Darzalex, der er Genmabs middel mod knoglemarvskræft, i et mindre studie vist gode resultater over for den sjældne knoglemarvslidelse Amyloidose.

Med i C20-toppen er Mærsk, der fik løftet sit kursmål af analytikerne hos Clarkson Platou Securities, der ifølge Bloomberg skruede målet for Mærsk op til helt præcist 11.176,86 kr. fra 9861,93 kr.

Derudover mener Martin Munk også, at forventningerne til Mærsks næste strategiudmelding kan være med til at styre aktiekursen i høj grad.

Mærsk kommer senere på måneden med en opdatering af sit nuværende strategiarbejde.

Mærsk B-aktien steg 1,7 pct. til 10.260 kr.

TDC I BUNDEN

Sammen med GN Store Nord lagde TDC sig i bunden af indekset med et fald på henholdsvis 0,6 pct. til 316 kr. og 0,7 pct. til 36,99 kr.

- Telesektoren falder i Europa i dag, så TDC følger tendensen, vurderer aktierådgiveren.

Uden for C20 har Bang & Olufsen fået foden inden for hos bilproducenten Ford. Fra næste år vil B&O Play-produktet være en del af udstyrskataloget hos Ford som følge af B&O's aftale om at sælge sin bilstereodivision til amerikanske Harman i 2015. B&O-aktien steg 5,2 pct. til 71 kr.