Aktier: Genmab skyder til vejrs sammen med C20-kolleger

Det danske aktiemarked har taget hul på onsdagen i positivt terræn, hvor flere selskaber stiger fra start. Blandt dem er biotekvirksomheden Genmab, der senere på dagen er aktuel med regnskab.

Foto: Erik Refner

Samlet går det ledende C20 Cap-indeks frem med 0,6 pct. til 951,20 efter fem minutters handel. Langt størstedelen af de 19 eliteselskaber ligger i grønt, mens mindre end en håndfuld er klædt i rødt.

Onsdagens eneste C20-regnskab kommer fra Genmab, som imidlertid først ventes at blive præsenteret efter børslukning. I regnskabet for fjerde kvartal vil det som sådan ikke være selve regnskabstallene, der vil komme i fokus.

Derimod vil opmærksomheden være rettet mod prognosen for 2016 samt mulige salgstal om kræftmidlet Darzalex, der kom på markedet i USA i slutningen af 2015. Genmab stiger 1,4 pct. til 704,50 kr.

DYSTRE UDSIGTER FOR MÆRSK

I en anden branche har A.P. Møller-Mærsk fået sænket kursmålet med 300 kr. til 9900 kr. hos finanshuset UBS, der fortsat har en købsanbefaling på aktien, skriver Bloomberg.

Desuden har kreditvurderingsinstituttet Moody's sænket udsigterne for sin kreditvurdering af A.P. Møller-Mærsk til "stabile" fra tidligere "positive". Kreditvurderingen fastholdes på "Baa1", mens sænkningen af udsigterne betyder, at der formentlig ikke ligger et løft af vurderingen lige om hjørnet.

Det er særligt de vanskelige markedsforhold, der netop nu trykker A.P. Møller-Mærsks to største forretninger, containerrederiet Maersk Line og olieselskabet Maersk Oil, der er baggrunden for ændringen hos Moody's.

B-aktien hos A.P. Møller-Mærsk stiger 1,0 pct. til 8310 kr.

BRANCHENYT FRA UDLANDET

Fra udlandet er der også kommet regnskab fra ingrediens- og kemikaliekoncernen DSM, der landede stort set som ventet i fjerde kvartal sidste år.

Regnskabet kan være interessant for Novozymes og Chr. Hansen, idet selskaberne konkurrerer med det hollandske firma inden for henholdsvis udvikling af enzymer til ethanolindustrien og kulturer til fødevareindustrien. Kort efter børsåbning er Novozymes og Chr. Hansen lagt fra land ved henholdsvis at stige 0,8 pct. til 286,80 kr. og 0,6 pct. til 402,00 kr.

Inden for transportindustrien får DSV medvind af, at storbanken Morgan Stanley har genindlædt dækning af aktien med den positive anbefaling "overvægt" og et kursmål på 360 kr. ifølge Bloomberg. DSV-aktien stiger 1,7 pct. til 269,40 kr.

FLS FORTSÆTTER OPTUREN

På trods af et meget volatilt aktiemarked i 2016 har ingeniørkoncernen FLSmidth formået at levere et positivt afkast. Ifølge iagttagere skyldes det blandt andet, at hedgefonde har mindsket eller droppet shortpositioner ved at købe op i aktien. Onsdag fortsætter FLSmidth den opadgående kurve og stiger 1,4 pct. til 253,20 kr.

Uden for eliteindekset har Topdanmark fået skåret kursmålet hos Mediobanca med 7 kr. til 183 kr. Anbefalingen er fortsat "neutral" ifølge Bloomberg. Aktien i forsikringsselskabet stiger 0,3 pct. til 146,00 kr.

Slutteligt har vagt- og serviceselskabet G4S, hvis danske notering snart kan være fortid, fået sænket kursmålet hos den britiske storbank HSBC, som nu har kursmålet 19,60 kr. mod tidligere 21,75 kr. Anbefalingen fastholdes på "hold". G4S-aktien stiger 1,3 pct. til 19,12 kr. på den københavnske fondsbørs.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk