Aktier: Genmab skyder op i positivt og grønt marked

Det danske aktiemarked lægger onsdag morgen fra land med stigninger, og dermed ser investorerne ud til at have genfundet noget af den optimisme, der ellers forsvandt med sidste uges folkeafstemning i Storbritannien, som endte i et "brexit".

Det danske aktiemarked lægger onsdag morgen fra land med stigninger, og dermed ser investorerne ud til at have genfundet noget af den optimisme, der ellers forsvandt med sidste uges folkeafstemning i Storbritannien, som endte i et "brexit". Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort efter åbning stiger det ledende C20 Cap-indeks med 0,9 pct. til 976,14. Det følger oven på en tirsdag, hvor samtlige eliteaktier endte i plus og var med til at sikre en indeksstigning på 2,6 pct.

»Efter to dages blodrøde markeder besindede investorerne sig i går og sendte aktiekurserne op. Stigninger skal dog umiddelbart mest af alt ses som et pusterum, og det er ikke unormalt, at vi oplever udsving i begge retninger i ellers nedtrykte/opstemte markeder,« skriver seniorstrateg Tine Choi fra Nordea i en kommentar.

»Medvirkende til den positive stemning var formentlig også meldinger fra Italien om, at man er i fuld gang med at forberede en 40 mia. euro stor kapitalindsprøjtning til bankerne, som har lidt drøje hug i kølvandet på "brexit",« fortsætter hun.

FLS GRAVER SIG NED

Blandt de danske selskaber har der fra morgenstunden været småt med nyheder. Dog er der kommet en række ændrede kursmål, hvor et af dem er røget i retning af ingeniørselskabet FLSmidth, der indleder med at falde 1,4 pct. til 235 kr.

Valby-selskabet har fået sænket sit kursmål til 190 kr. fra 210 kr. hos finanshuset Goldman Sachs, mens anbefalingen af ingeniøraktien fortsat er "neutral".

Tryg, der stiger 0,8 pct. til 116,60 kr., får kursmålet reduceret til 119 kr. fra 131 kr. hos storbanken HSBC, der fortsat anbefaler "hold" af aktien. Samtidigt sænker Barclays sit kursmål for forsikringsaktien til 140 kr. fra 157 kr. med den uændrede anbefaling "overvægt".

Smykkeselskabet Pandora, der stiger 1,5 pct. til 891,50 kr., får kursmålet løftet til 1052 kr. fra 1038 kr. hos Goldman Sachs, mens anbefalingen af aktien er uændret "neutral".

Medicovirksomheden Coloplast, som går 1 pct. frem til 482,90 kr., har fået genoptaget dækningen af svenske SEB med en anbefaling, der lyder på "hold". Det fremgår af data fra Bloomberg. Kursmålet lyder på 500 kr.

GENMAB I TOPPEN

I toppen af eliteindekset ligger biotekselskabet Genmab med en stigning på 2,4 pct. til 1138 kr. - dog uden selskabsspecifikke nyheder.

For Danske Bank og de øvrige bankaktier kan der blæse positive vinde i onsdagens handel, efter at der hen over natten har været marginalt stigende renter i USA. I tirsdagens amerikanske handel var der også stigninger til flere af gigantbankerne.

Herhjemme stiger Danske Bank, Nordea og Jyske Bank med henholdsvis 1,3 pct. 173,90 kr., 1,2 pct. til 55,65 kr. samt 1,5 pct. til 252,40 kr.

Medicinalselskabet Novo Nordisk, der falder 0,2 pct. til 346,70 kr., har ifølge Berlingske Business vundet et langstrakt patentslagsmål, der i første ombæring så ud til at stække Novos blødermedicin i USA.

Den amerikanske konkurrent Baxalta havde stævnet Novo Nordisk for krænkelse af en række patenter, men en dommer i den amerikanske handelskommission er vendt på en tallerken til fordel for det danske medicinalselskab.

Yderligere har en komité under den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA tirsdag anbefalet en godkendelse af diabetespillen Jardiance, som medicinalselskaberne Eli Lilly og Boehringer Ingelheim står bag, og som konkurrerer mod Novos Victoza.

STIGENDE OLIEPRIS GODT FOR MÆRSK

Konglomeratet A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie stiger 1,2 pct. til 8340 kr. kr., er fortsat i fokus efter tirsdagens nyhed om den mistede Al Shaheen-kontrakt i Qatar.

Olieforretningen Maersk Oil mangler løsning på kontrakttabet konstaterer Børsen, der også funderer over informationslækage i sagen. Berlingske Business peger på stordiplomati som baggrund for tabet af kontrakten.

Derudover er det værd at bide mærke i, at der onsdag er stigende oliepriser, hvilket kan bidrage til den positive stemning omkring det olieeksponerede konglomerat.

Blandt sidepapirerne kommer der onsdag regnskab for fjerde kvartal af regnskabsåret 2015/16 fra malervirksomheden Flügger, der ligger uændret til 352,50 kr. For hele regnskabsåret venter selskabet en omsætning på cirka 1800 mio. kr. og et EBIT-resultat på omkring 25 mio. kr. med en elastik på 5 mio. kr. i begge retninger.