Aktier: Genmab rider videre på data fra kræftstudier

Der er plusser over det meste af linjen, hvis øjet skuer hen over eliteaktierne på Københavns Fondsbørs. Dog skiller et selskab sig markant ud i fredagens handel - og det er Genmab, der stiger med 3,8 pct. til 1108 kr. Aktien fortsætter dermed sin sejrsgang efter flere dage med kursrekord.

Foto: Erik Refner. Genmabs topchef Jan van de Winkel.
Læs mere
Fold sammen

I den modsatte ende er TDC den eneste aktie fredag middag, der ligger i minus. Aktien falder med 0,3 pct. til 33,68 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

Også A.P. Møller-Mærsk-aktierne er i hopla på trods af, at priserne på at fragte varer i containere via søvejen igen fik et tryk ned i den forgangne uge. B-aktien er i et plus på 2,1 pct. til 8520 kr.

Samlet stiger C20 Cap med 1,0 pct. til indeks 1020,5.

Genmabs stigning kommer, efter at der er kommet fokus på flere detaljer om et studie med kræftmidlet Darzalex. Studiet - ved navn Pollux - vil blive gennemgået på en konference i København i starten af juni, og her er der blevet offentliggjort et resume af resultaterne på European Hematology Associations hjemmeside.

Blandt andet viser resultaterne, at 93 pct. af de patienter, der modtog Darzalex i studiet, reagerede på midlet. Samtidig kunne man hos 43 pct. af patienterne ikke umiddelbart spore kræftsygdommen efter behandlingen, hvilket dog ikke nødvendigvis betyder, at patienterne er raske.

- Det er meget stærke responsrater, som viser, at Darzalex har en meget god effekt hos patienterne, siger Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank.

MÆRSK RIDER PÅ OLIEPRISEN

Mens det er selskabsspecifikke data, der får Genmab op som et sikker etter i C20 Cap, er det derimod en stigende oliepris, som løfter Mærsk-aktierne. En tønde Nordsøolie nærmer sig fredag middag de 50 dollar og hele denne uge har prisen ligget et meget tæt på eller over 49 dollar.

TOPSIL SÆLGER STØRSTEDELEN AF VIRKSOMHEDEN

Mens der er forholdsvis roligt i C20, er der til gengæld fokus på en af de mindre aktier uden for C20. Det er Topsil, der har meddelt, at man sælger langt størstedelen af virksomheden til Globalwafers for 320 mio. kr.

Buddet svarer til en præmie på 12 pct. i forhold til torsdagens lukkekurs for Topsil-aktien, og selskabets bestyrelse anbefaler aktionærerne at takke ja. Aktionærerne kan se frem til at skulle dele 110 mio. kr. mellem sig, når handlen er faldet endeligt på plads, og hvis salget går igennem, vil Topsils eneste aktivitet være ejendomme i Polen.

Efter at være steget umiddelbart på nyheden fredag morgen har investorerne nu haft nogle timer til at tygge sig gennem informationerne, og aktien falder fredag middag med 8,7 pct. til 0,26 kr.

ROCKWOOL FORTSÆTTER OPTUR

Rockwools regnskab for de første tre måneder af 2016 fik torsdag aktien til at stige med hele 10,7 pct. til 1222 kr. Og siden har flere finanshuse hævet kursmålet på aktien efter det stærke regnskab.

ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål for aktien med 14 pct. til 1200 kr., mens HSBC har hævet kursmålet med 100 kr. til 1300 kr. De to finanshuse anbefaler henholdsvis "hold" og "køb" af aktien, viser data fra Bloomberg.

Fredag ligger A-aktien som en af de mest fremgangsrige på fondsbørsen med et plus på 4,1 pct. til 1239 kr., mens B-aktien stiger med 2,4 pct. til 1251 kr.

KURSÆNDRINGER I C20

Pandora tiltrækker sig også lidt opmærksomhed, som følge af at den amerikanske storbank Goldman Sachs ifølge Bloomberg har hævet kursmålet for aktien med næsten 34 pct. til 1038 kr., mens anbefalingen fortsat "køb".

Aktien ligger med i toppen med en stigning på 1,6 pct. til 984 kr.

FLSmidth, der kom med skuffende kvartalstal i onsdag, har fået sænket anbefalingen af finanshuset Kepler Cheuvreux til "hold" fra "køb". Samtidig har finanshuset nedjusteret kurmålet til 250 kr. fra 255 kr., viser data fra Bloomberg News.

Efter et drop fredag morgen ligger aktien nu i et plus på 0,5 pct. 240,10 kr.