Aktier: Genmab på rekordkurs igen - C20 siver marginalt

Foto: NF. I weekenden har Genmab endnu engang præsenteret positive data for Darazalex i forbindelse med fase 3-studiet Castor - denne gang på kræftkonferencen Asco i Chicago.
Læs mere
Fold sammen

Biotekvirksomheden Genmab har mandag middag lagt an til endnu en kursrekord og skiller sig dermed positivt ud i et ellers let sivende dansk aktiemarked. Det er nye stærke data for Genmabs middel Darzalex til behandling af knoglemarvskræft, der fra ugens start er med til at løfte aktien, som i den senere tid har sat kursrekord på kursrekord.

Imens er en positiv åbning i C20 vendt til små flad. I den indledende handel mandag var det danske eliteindeks oppe at røre 1047,78, før det stille og roligt mistede pusten og ved 11.30-tiden ligger i 1041,00 svarende til et fald på 0,1 pct. fra fredagens slutniveau.

I weekenden har Genmab endnu engang præsenteret positive data for Darazalex i forbindelse med fase 3-studiet Castor - denne gang på kræftkonferencen Asco i Chicago. Resultaterne fra studiet viste blandt andet, at sygdomsforøgelsen eller dødeligheden blev reduceret med 61 pct. for patienter i forhold til standardbehandling, og det er vigtige data for Genmab, påpeger Sydbank.

DATA KAN GIVE ADGANG TIL FLERE PATIENTER

»De her studier er med til at danne grundlag for, at man kan rykke Darazalex frem i behandlingsregimet, så det ikke nødvendigvis kun er til patienter med knoglemarvskræft, der har gennemgået mindst tre forskellige behandlingsforløb. Det kan give Genmab adgang til flere patienter«, siger Søren Løntoft, aktieanalytiker i Sydbank.

Aktien omtales også positivt af Økonomisk Ugebrev Formue. De seneste kliniske data fra Genmab indikerer ifølge ugebrevet, at guldægget Darzalex er endnu stærkere, end ugebrevets allerede meget opskruede forventninger tilskrev. Det har fået ugebrevet til at opjustere sine salgsestimater yderligere både for 2016 og på langt sigt.

Genmab-aktien ligger 2,4 pct. højere i 1271,00 kr.

NORDEA IGEN I SØGELYSET

Nordea har igen fået dårlig omtale på baggrund af Panama-lækagen, hvor dokumenter har vist, hvordan skuffeselskaber i Panama er blevet benyttet til skatteunddragelse. DR og Politiken kunne søndag berette, at fire nuværende og en tidligere chef i Nordea Rusland har benyttet sig af metoden. Det er dermed ikke længere blot bankens kunder, som Nordea har hjulpet med at rådgive omkring skuffeselskaberne.

DR fortæller desuden, at Nordeas topchef, Casper von Koskull, sad som bestyrelsesformand i Nordea Rusland fra 2013 til og med 2015, hvor to medlemmer af direktionen fik oprettet selskaber i skattely.

Nordeas aktie ligger 0,3 pct. lavere i 63,75.

JYSKE BANK LANCERER NYT AKTIETILBAGEKØBSPROGRAM

Jyske Bank har i en længere fondsbørsmeddelelse redegjort for sin langsigtede kapitalpolitik og igangsætter som led heri et ny aktietilbagekøbsprogram på 500 mio. kr., som kommer til at løb fra 1. juli. til 31. december.

Bankens igangværende aktietilbagekøbsprogram på 750 mio. kr. har udløb senest 30. juni 2016, og aktuelt er der under det program opkøbt aktier for 623 mio. kr. Jyske Bank-aktien stiger 0,3 pct. til 263,70 kr.

ATLANTIC PETROLEUM SÆLGER DELE AF FELT

Blandt sidepapirerne stiger aktien i Atlantic Petroleum med 6,7 pct. til 11,20 kr. efter meddelelsen om, at selskabet har solgt 25 pct. af Orlando-feltet til Bridge Petroleum. Det er sket for mindre end 7 mio. kr. i tillæg til en del af omsætningen fra produktionen fra Orlando-feltet, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.