Aktier: Genmab og Vestas trækker i hver sin retning fra start

Vestas dumper ned i bunden af det danske eliteindeks kort efter handelsstart, mens Genmab omvendt lægger sig i toppen af indekset.

Det generelle marked starter dagen med ganske små bevægelser, efter at den amerikanske skattereform onsdag aften dansk tid blev stemt helt igennem i Kongressen.

Vedtagelsen af skatteaftalen, der nu kun mangler præsident Donald Trumps underskrift, kom dog ikke som den helt store overraskelse, og de amerikanske aktier rykkede kun en smule på sig i onsdagens handel.

Det danske eliteindeks, der nu hedder C25, starter torsdag 0,1 pct. højere i 1136,42.

Genmab havde onsdag efter otte dage med fald en positiv dag, og den gode stemning fortsætter torsdag, hvor aktien stiger 0,5 pct. til 1036 kr.

Tal fra analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, indikerede onsdag, at Genmabs partner, Janssen, solgte Darzalex for 92,4 mio. dollar mod 90,6 mio. dollar i oktober.

Lundbeck stiger også fra start torsdag, efter at aktien måtte tage sig til takke med et fald på 1,7 pct. onsdag. Schweiziske Credit Suisse har ellers sænket kursmålet for medicinalaktien til 280 kr. fra 340 kr., viser data fra Reuters. Anbefalingen er fortsat "underperform".

Aktien starter 0,2 pct. højere i 303,80 kr.

Efter dansk børslukketid onsdag kom der nyt fra Ørsted, der sammen med partneren amerikanske Eversource har afgivet et officielt bud på, hvordan Bay State Wind-projektet i staten Massachusetts kan opføres.

Buddet er et svar på en såkaldt RFP - Request For Proposals - fra de lokale myndigheder, hvor Bay State Wind-projektet er i konkurrence med to andre projekter. Der findes efter planen en vinder af udbuddet i foråret 2018.

Aktien falder 0,3 pct. til 343,70 kr.

Nordea starter også dagen med et fald på 0,7 pct. til 74,90 kr. Foreningen Norliv, som alle Nordeas godt 330.000 livsforsikrings- og pensionskunder er medlem af, køber yderligere 45 pct. af Nordea-koncernens danske forsikringsselskab, oplyser storbanken torsdag morgen.

Købet sker til 472 mio. euro, 3,5 mia. kr., og værdisætter dermed hele Nordea Liv & Pensions danske forretning til 7,8 mia. kr.

Vestas er morgenens bundskraber med et dyk på 1,4 pct. til 429,70 kr., og det kommer i kølvandet af onsdagens pæne stigning.

Vindmølleproducenten har været meget i vælten i forløbet med de amerikanske skatteforhandlinger, som følge af at der i første omgang var lagt op til store forringelser af rammebetingelserne for vindenergi i USA. De skadelige effekter blev siden mere eller mindre taget af bordet, hvilket den seneste uge har givet noget lettelse til aktien.

Entreprenørselskabet Per Aarsleff, der falder 0,8 pct. til 180 kr., og investeringsselskabet Luxor, der stiger 0,7 pct. til 425 kr., fremlægger regnskaber i løbet af torsdagen.

Entreprenørselskabet venter i 2016/17 en vækst på omkring 6 pct. og et EBIT på 375 mio. kr., mens investeringsselskabet ser en basisindtjening i niveauet 25 mio. kr. for 2016/2017.