Aktier: Genmab og Vestas trækker C20 i spinkelt plus

Med Genmab og Vestas i toppen har det danske C20 Cap-indeks i løbet af tirsdagens første handelstimer skiftet fra en let negativ åbning til et spinkelt plus på 0,2 pct. ved indeksniveauet 1072,86.

Arkivfoto: Med Genmab og Vestas i toppen har det danske C20 Cap-indeks i løbet af tirsdagens første handelstimer skiftet fra en let negativ åbning til et spinkelt plus på 0,2 pct. ved indeksniveauet 1072,86. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Jyske Bank, der er dagens regnskabsaktuelle C20-regnskab, bidrager stort set ikke til indeksbevægelsen. Efter et par volatile timer med et indledende fald på 1,5 pct. synes bankaktien at være faldet til ro i 372,50 kr., et marginalt fald på 0,1 pct.

Så er der lidt mere bevægelse i dagens andet regnskabsaktuelle selskab, NKT, hvis aktie falder 1,6 pct. til 519,50 kr.

Med sin beskedne stigning spejler det danske eliteindeks sine europæiske kolleger, konstaterer senioraktierådgiver i Jyske Bank, Martin Munk.

»Der er trods alt plusser på flere af de toneangivende europæiske indeks. Og i USA peger futures lidt opad. Men der er ikke noget nyt, »breaking«, som forklaring«, bemærker han.

Men måske kan udtalelser fra chefen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserves, afdeling i Philadelphia, Patrick Harker, have en positiv indvirkning på de europæiske aktiemarkeder.

»Dollar er styrket lidt efter udtalelser fra et af Fed-medlemmerne, og det er selvfølgelig godt for de europæiske aktier. Han indikerede en renteforhøjelse allerede i marts, men det er ikke det, vi selv forventer. Men det betyder selvfølgelig, at han ser økonomien gå den rigtige vej«, siger Martin Munk.

FINJUSTERING AF GENMAB

Topplaceringerne til Genmab og Vestas savner baggrund i konkrete selskabsnyheder.

»Men Genmab kommer med regnskab onsdag, så der er måske lidt finjusteringer. Al spændingen går i retning af deres forventninger til 2017 og til salget af Darzalex. Det giver måske lidt interesse for aktien. Og den har også haft nogle dage, hvor den har været lidt på retur«, siger Martin Munk.

Novo Nordisk-aktien stiger 0,5 pct. til 247,40 kr., selv om aktien får sænket sit kursmål af finanshuset Kepler Cheuvreux til 256 kr. fra 270 kr. Børshuset gentager anbefalingen "hold".

Vestas-aktien stiger 0,8 pct. til 517,50 kr.

I bunden af indekset falder GN Store Nord 1,7 pct. til 159 kr.

»Der var en udenlandsk broker, Bank of America, ude at "downgrade" den. Og det forklarer jo den bevægelse«, mener Martin Munk.

Bank of America - Merrill Lynch har sænket anbefalingen af aktien til "underperform" fra "neutral". Kursmålet er samtidig sænket til 148 kr. fra tidligere 153 kr.

BEDRE BONITET I JYSKE

Jyske Banks regnskab viste et nettoresultat for fjerde kvartal 2016 på 1202 mio. kr. Banken tilbagefører 293 mio. kr. i nedskrivninger. Nettogebyrindtægterne landede på 501 mio. kr. og nettorenteindtægterne på 1467 mio. kr. Det er en generelt forbedret kreditbonitet hos kunderne i Jyske Bank, der er forklaringen på indtægtsførslen af nedskrivninger i banken både i fjerde kvartal og året som helhed, siger topchefen Anders Dam til Ritzau Finans.

NKT's regnskab for fjerde kvartal oplyste et operationelt driftsoverskud på EBITDA-niveau på 53,1 mio. euro mod 41,2 mio. euro i samme periode sidste år. NKT kan samtidig fortælle, at Hans Henrik Lund er udnævnt til administrerende direktør i Nilfisk med tiltrædelse senest i august med henblik på udskillelse og selvstændig børsnotering af Nilfisk.

For 2017 ses en organisk vækst i Nilfisk på 2-4 pct. og en operationel EBITDA-margin på 11,0-11,5 pct., mens NKT Cables venter en organisk vækst på 0-5 pct. og en operationel EBITDA-margin på omkring 9,5 pct.

»Forventningerne er lidt skuffende, og det er nok derfor, at vi ser aktien falde, vurderer Martin Munk. Han er med på, at man kan tage i betragtning, at selskabet sædvanligvis er lidt konservative i sine forventninger«.

»Det skal man selvfølgelig tage med. Men alligevel skal vores analytiker nok justere sine estimater en smule«, noterer han.

FLSmidth har fået nyt fra den australske minegigant BHP Billiton, der kom ud af første halvår afsluttet i december med et underliggende nettooverskud på 3,24 mia. dollar mod ventet 2,94 mia. dollar. FLSmidth stiger 0,2 pct. til 350,50 kr.

Nordea får sænket sit kursmål af norske DNB til 77,60 fra 83,15. Finanshuset har også valgt at sænke anbefalingen til "sælg" fra tidligere "køb". Nordea falder 0,6 pct. til 84,10 kr.

Skulderklap er der tirsdag morgen til Danske Bank, som får hævet sit kursmål af britiske Barclays. Finanshuset hæver til 273 kr. fra 259 kr. og gentager anbefalingen "overvægt". Danske Bank-aktien stiger 0,4 pct. til 241,60 kr.

Der kommer senere tirsdag regnskaber fra Gyldendal, Østjydsk Bank, Nordfyns Bank og Møns Bank.