Aktier: Genmab og Vestas forrest i positiv C20-åbning

Genmab har fra åbningen torsdag lagt sig i spidsen af C20 Cap-indekset, som efter fem minutters handel er steget 0,2 pct. til 1003,76. Dagens store fokuspunkt er mødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), som i eftermiddag formentlig vil løfte sløret for yderligere pengepolitiske lempelser i forsøget på at løfte en lav inflation i eurozonen.

Genmab har fra åbningen torsdag lagt sig i spidsen af C20 Cap-indekset, som efter fem minutters handel er steget 0,2 pct. til 1003,76. Dagens store fokuspunkt er mødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), som i eftermiddag formentlig vil løfte sløret for yderligere pengepolitiske lempelser i forsøget på at løfte en lav inflation i eurozonen. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Der er på forhånd forventning om en rentesænkning og en forøgelse af det månedlige opkøbsprogram, viser en rundspørge fra Bloomberg, mens det derudover er mere usikkert, hvad centralbankchef Mario Draghi har med i posen.

»Udviklingen på de finansielle markeder vil i dag afhænge meget af, om ECB vælger at overgå investorernes forventninger for eksempel ved at lave differentierede indlånsrente, udvide opkøbsprogrammet til at omfatte flere obligationstyper eller hæve opkøbene med mere end 10 mia. euro om måneden,« skriver seniorstrateg Tine Choi fra Nordea i en kommentar og fortsætter:

»Hvis det bliver tilfældet, vil renterne køre ned, aktier op, mens euroen vil blive svækket. Hvis ECB skuffer vil der være lagt op til det modsatte billede. Frem til mødet forventer vi mere eller mindre dans på stedet med en svag positiv undertone, det vil sige tendens til rentefald og forsigtigt stigende aktier.«

Milepælsbetaling til genmab

Der er positivt spot på Genmab fra åbningen efter en meddelelse fra selskabet om, at det har modtaget en betaling på 5 mio. dollar fra partneren Janssen, hvilket er udløst som følge af fremskridt i et fase 2-studie med midlet Daratumumab til behandling af lymfekræftformen non-hodgkins lymfom. I den indledende handel stiger aktien 0,9 pct. til 812,50 kr.

Vestas stiger næstmest i det danske eliteindeks med en plusåbning på 0,9 pct. til 454,70 kr. I bunden af C20 finder man FLSmidth med et fald på 0,9 pct. til 253,40 kr.

Generalforsamlinger

GN Store Nord, DSV, TDC, ALK-Abelló og Össur holder alle generalforsamling i løbet af torsdagen. Alle selskaberne med undtagelse af TDC udbetaler fredag udbytte, så torsdag vil være sidste dag til at positionere sig i aktien. GN-aktien stiger 0,1 pct. til 134,50 kr., DSV ligger 0,5 pct. lavere i 281,20, TDC stiger 0,1 pct. til 30,75, mens ALK-Abelló falder 0,3 pct. til 974 kr. Endvidere falder Össur 0,1 pct. til 23,95 fra åbningen.

Første regnskab som børsnoteret

Scandinavian Tobacco Group kom torsdag morgen med sit første regnskab som børsnoteret selskab med tal for 2015. Selskabet fastholder i regnskabet de senest udmeldte forventninger om en organisk vækst i nettoomsætning på 1-3 pct. og organisk vækst i justeret EBITDA på 3-5 pct.

Bestyrelsen foreslår et udbytte på 5 kr. per aktie, svarende til en stigning på 17 pct. i forhold til 2014 og en udbytteprocent på 75 af årets resultat.

Tobakskoncernens aktie stiger fra åbningen 1,2 pct. til 102 kr. Aktien debuterede på børsen 10. februar, efter at aktierne var blevet solgt til 100 kr. stykket under børsintroduktionen.

Senere på dagen kommer der regnskab fra Mols-Linien, og det kan meget vel blive det sidste regnskab som børsnoteret selskab, da fondsbørsen i slutningen af februar godkendte en afnotering af rederiet. Beslutningen er dog endnu ikke endelig, da en række mindretalsaktionærer har klaget over afgørelsen til Finanstilsynet. Rederiaktien er endnu ikke blevet handlet torsdag.

Dagen derpå for G4S

G4S havde en meget skidt onsdag oven på sit regnskab for 2015, der ellers afslørede underliggende fremgang over hele linjen. Flere analytikere mente dog, at der var tale om en omgang rodede tal præget af store engangsposter, skrev Bloomberg.

Efterfølgende har Nordea sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold", mens finanshuset RBC skåret 2 kr. af kursmålet til 16,41 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. G4S fik drøje hug i onsdagens handel, hvor den faldt 10,1 pct. til 18,32 kr. Torsdag falder den yderligere 1,9 pct. til 17,97 kr.