Aktier: Genmab og Novo trækker ned i ellers blandet C20

De danske eliteaktier ligger blandet torsdag middag med en nogenlunde ligelig fordeling mellem aktier, der stiger henholdsvis falder. Et fald til blandt andre sværvægteren Novo Nordisk betyder dog, at indekset samlet set ligger 0,5 pct. lavere i 1002,69 efter nogle gode uger, hvor indekset har rettet sig 16 pct. siden årets bundniveau på 865,21 sat i løbet af 9. februar.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

- Det har været nogle ret gode uger, hvor der i forhold til nøgletal ikke ser ud til at have været noget til at udløse det rally. Det er muligt, at folk stryger noget af profitten og stopper op for at tage en puster før mødet i Den Europæiske Centralbank i næste uge, siger investeringsmanager Ben Kumar fra Seven Investment Management til Bloomberg News.

Novo Nordisk trækker godt ned i C20 med et fald på 1,9 pct. til 359,10 kr. efter Jyllands-Postens omtale af de kendte problemer for selskabet i Kina. Novo Nordisk bliver hårdt presset på det kinesiske marked, hvor særligt ærkerivalen Sanofi har bidt sig godt og grundigt fast på det vigtige og hastigt voksende marked for basalinsulin, skriver avisen.Genmab tegner sig dog for det største fald i eliteindekset med et dyk i selskabets aktiekurs på 2,0 pct. til 839 kr. Aktien startede dagen med at stige til 870 kr., før et salgspres ramte den. Det samme kan siges om Pandora, som startede dagen med at stige til 897,50 kr. men siden er faldet til 869 kr. - 1,4 pct. lavere end onsdagens notering.

Servicekoncernen ISS fortsætter med at være i fokus efter onsdagens regnskab, der generelt fik rosende ord med på vejen af analytikerne, der blandt andet kunne notere sig forslag om en højere udbytteudlodning end ventet. Efter en initial positiv modtagelse af regnskabet onsdag endte den på regnskabsdagen dog i bunden af C20 med et fald på 3,5 pct. Gårsdagens fald har torsdag dog fået købere frem på banen, hvilket har sendt aktien op i toppen af de danske eliteindeks med en stigning på 2,7 pct. til 240,30 kr.Torsdagen har budt på flere regnskaber fra nogle af de mindre selskaber. Møbelvirksomheden Boconcept opjusterede i sit regnskab for tredje kvartal forventningerne til hele året. Nu venter selskabet en omsætningsvækst i 2015/16 på cirka 8 pct. og en EBIT-margin i niveauet 9 pct.

Den tidligere forventning var en omsætningsvækst på 7-8 pct. og en EBIT-margin på 7-8 pct. Opjusteringen til trods falder aktien 5,2 pct. til 470 kr. I den indledende handel torsdag var den ellers oppe at runde 510 kr. i det højeste niveau siden 2009.

Santa Fe Group - resterne af gamle hæderkronede Østasiatisk Kompagni - kom torsdag morgen også med regnskab. Det var for 2015, hvor facit på bundlinjen var et underskud på 3,4 mio. euro, og det var ledsaget af meldinger om udfordrede markedsbetingelser på selskabets markeder. Aktien falder 5,5 pct. til 60,5 kr.

Zealand Pharma modtager endvidere markedets dom for efter børstid onsdag at have oplyst, at et fase 2-forsøg med et middel mod følgeskader fra blodpropper ikke har nået sit ellers tænkte effektmål. Danske Bank har efter den begivenhed nedsat kursmålet for aktien til 181 kr. fra tidligere 200 kr. Zealand-aktien ligger 4,6 pct. lavere i 114 kr.Aktien i bryggerigruppen Unibrew fortsætter derimod de gode takter oven på det opløftende årsregnskab offentliggjort tirsdag aften, der torsdag har fået Danske Banks-analytikere til at hæve deres anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". Aktien løftes 2,8 pct. til 293,90 kr. efter en stigning på 1,9 pct. onsdag.

/ritzau/FINANS