Aktier: Genmab og Mærsk går egne veje i rødt marked

De europæiske aktiemarkeder er onsdag middag præget af den anden kinesiske devaluering på bare to dag.

Genmab i bevægelser tæt på bunden og Mærsk nær i toppen borger onsdag middag for det særlige selskabsspecifikke islæt i det danske eliteindeks, C20 Cap, der lige som de europæiske kolleger er trykket i rødt af generelle vækstbekymringer efter endnu en kinesisk devaluering onsdag morgen.

Den samlede eliteindeks ligger onsdag middag i 1009,02 svarende til et fald på 1,8 pct. i forhold til tirsdagens slutniveau.

Rederierne D/S Norden og Torm trækker kontra med stigene kurser som kvittering for morgentimernes positive regnskabsrapporteringer.

- Der er stadigvæk meget fokus på Kina, og lad os sige det sådan, at den negative udvikling i Europa kan vi stadigvæk tilskrive Kina, konstaterer chefaktiehandler i Danske Bank, Mads Zink, i en kommentar til formiddagens udvikling på aktiemarkedet.

- Det er negativt over hele linjen - alle sektorer er i minus i dag, uddyber han.

Blandt de europæiske selskaber, der falder mindst, peger Mads Zink på olie- og teleselskaberne og på pharma-selskaberne.

- Det skyldes nok, at olieprisen stiger lidt, og at telekom- og pharmaselskaberne er dem, der er mindst påvirket af, hvad der sker i Kina, siger Mads Zink. Og det er i den sammenhæng, at kursnedturen for Genmab falder i øjnene.

Biotekselskabet afleverede sit regnskab for andet kvartal efter børslukketid tirsdag med overskud på driften og fastholdte forventninger. Men aktien styrtdykkede fra åbningen onsdag ned i 587 kr. fra en lukkekurs tirsdag på 643,50 kr., og det var en helt uberettiget reaktion, påpeger Mads Zink.

- Der er ikke noget i resultatet, som, vi kan se, gør, at den skal falde det, den gør i dag. Vi fornemmer, at der er nogle autogearede turbo-produkter i Genmab, og det tyder på, at de har været ramt af stop-loss niveauer her til morgen, hvor der ikke var særlig meget volumen i aktien. Og lige pludselig sendte det aktien alt for meget ned. Det er vores bedste gæt, siger Mads Zink.

Siden dykket er prisen revancheret til 628 kr. svarende til et fald på 2,4 pct.

Mærsk-aktierne klarer sig relativt nådigt i det negative marked med kursfald på 0,6 pct. til 11.800 kr. for B-aktien trods aktiens traditionelle følsomhed for vækstudsigter - ikke mindst for det kinesiske marked.

- Men den kører sit eget spil i dag, for de kommer med regnskab i morgen, så der er sikkert nogle finjusteringer og porteføljer, der skal på plads inden da, vurderer Mads Zink.

Helt i bunden fortsætter Coloplast nedturen efter tirsdagens udramatiske regnskab, der har givet Danske Bank anledning til at nedjustere sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb". Aktien falder 3,5 pct. til 458,50 kr. efter et fald på 1,9 pct. tirsdag.

De regnskabsaktuelle rederier D/S Norden og Torm holder sig begge oven vande i det negative marked.

Nordens regnskab for andet kvartal overgik klart analytikernes forventninger ifølge estimater fra Ritzau Estimates med en omsætning på 423,6 mio. dollar mod ventet 403 mio. dollar, mens driftsresultatet (EBIT) landede på 36 mio. dollar mod ventet 19,5 mio. dollar. Det er det bedste resultat på den post i 14 kvartaler og blev krydret med en mindre opjustering.

Torm, der for nylig har fået sikret sin fremtid gennem en stor restruktureringsaftale, kom ud af andet kvartal med et driftsresultat før af- og nedskrivninger på 47,1 mio. dollar. Det er et markant løft fra året før, hvor overskuddet lød på 13,6 mio. dollar.

For hele 2015 regner Torm nu med en EBITDA-indtjening på 190-230 mio. dollar mod en tidligere forventning om et plus på 170-210 mio. dollar.

D/S Norden aktien ligger onsdag middag 1,7 pct. højere i 184,10 kr., mens Torm-aktien stiger 0,8 pct. til 0,08 kr.

Vagt- og serviceselskabet G4S' rapporterede en omsætning på 3409 mio. pund mod 3376 mio. pund i samme periode sidste år, og driftsresultatet (EBITA) steg til 185 mio. pund i første halvår fra 181 mio. pund i den tilsvarende periode sidste år. Det svarer til en fremgang på 2,2 pct.

Samtidigt oplyser selskabet, at det overvejer at lukke sin danske notering. G4S-aktien falder onsdag middag 2,3 pct. til 27,58 kr.

Vestas har vundet en ordre på 100 megawatt (MW) til det amerikanske marked. Med i aftalen er også en femårig serviceaftale. Men Vestas-aktien, der er af cyklisk af natur, falder dog 2,0 pct. til 366,50 kr. i det generelt negative marked.

For FLSmidth kan den fornyede kinesiske uro give modvind onsdag, idet devalueringen af yuan også har medført faldende metalpriser af frygt for vigende kinesisk efterspørgsel efter metaller. De lavere metalpriser kan dæmpe mineselskabernes lyst til at investere i nyt mineudstyr fra blandt andre FLSmidth. Aktien falder med 1,5 pct. til 294 kr.

Spar Nord Bank kom sidst på formiddagen med sit regnskab for andet kvartal, hvor banken øgede sine indtægter pænt og løftede bundlinjen betragteligt. Forventningerne til hele regnskabsåret fastholdes, mens banken løfter sløret for en ny udbyttepolitik med højere udbytte til aktionærerne. Alligevel falder aktien 0,6 pct. til 81,50 kr.