Aktier: Genmab og Mærsk er i front i positivt dansk marked

Den positive stemning forsætter på det danske aktiemarked mandag ved middagstid, hvor Genmab og Mærsk har lagt sig i spidsen i et marked, hvor stort set alle elitepapirerne er i grønt.

Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Samlet set ligger C20 Cap 1 pct. højere i 1015,13

Ifølge Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, er det efterdønninger fra torsdagen meldinger fra Den Europæiske Centralbank, der er med til at understøtte markedet positivt mandag.

- Meldingen fra i torsdags smitter fortsat positivt af på markedet. Det er det, vi stadig kører i. Asien steg pænt, og USA lukkede i plus i fredags, og den positive tendens fortsætter i Europa i dag, siger han til Ritzau Finans.

De positive takter kommer også til at fortsætte i et stykke tid, vurderer Mads Zink, der påpeger, at dividendesæsonen står for døren.

- I den her uge bliver udbetalt mere end 32 mia. kr. i dividende i Danmark. Der kommer masser af dividender fra alle bankerne, Carlsberg, Tryg og Pandora, og en del af de dividender vil nok blive geninvesteret i aktiemarkedet. Det peger i retningen af, at den positive stemning kan fortsætte lidt endnu, siger han.

GENMAB OG MÆRSK I TOPPEN

Genmab-aktien ligger sammen med A.P. Møller-Mærsk-aktien i toppen af eliteindekset, og der er ikke mange selskabsspecifikke nyheder til at forklare aktiernes stigninger. Ifølge Mads Zink er der fortsat positiv snak om Genmabs salgstal for Darzalex.

Genmab-aktien stiger 2,4 pct. til 828 kr., mens Mærsk B-aktie stiger 1,9 pct. til 9180 kr.

Fredag var bankaktierne i fokus i kølvandet af, at ECB's pengepolitiske lempelser gav sektoren et frisk pust. Dog har bankerne mindre prangende stigninger i mandagens handel, hvor Nordea stiger 0,6 pct. til 73 kr., Danske Bank går frem med 0,6 pct. til 194,90 kr., mens Jyske Bank falder 0,1 pct. til 316,90 kr.

Coloplast, der var taberen i fredagens handel, stiger mandag med 0,7 pct. til 518 kr. mandag. Fredag dalede aktien med 2,3 pct. Det skete, da selskabet blev forbigået til en stor kontrakt i USA. Det var en kontrakt med indkøbsorganisationen Novation/Vizient, som Coloplast ikke blev indlemmet i.

PARKEN KLAR MED REGNSKAB

Uden for C20 kom Parken med årsregnskab. I 2015 fik Parken et underskud før skat på 46 mio. kr. ud af en omsætning på 1091 mio. kr. For 2016 forventer Parken et resultat før skat på 45-55 mio. kr. og en omsætning på omkring 1200-1250 mio. kr. De økonomiske forventninger er baseret på deltagelse i gruppespil i Uefa Europa League. Aktien stiger ved middagstid 1,7 pct. til 61 kr.

Rockwool-aktien har fået kursmålet forhøjet til 1000 kr. fra 900 kr. af finanshuset Berenberg, oplyser Bloomberg News. Anbefalingen "hold" bliver samtidig gentaget. Rockwool-aktien stiger med 1 pct. til 1020 kr.

NNIT falder 0,6 pct. til 171,50 kr., efter at aktien nu ikke længere handler inklusive retten til udbytte for 2015 på 4 kr. per aktie.

Bang & Olufsen får opmærksomhed i Børsen, der skriver, at de unge kinesere for alvor har taget Play-brandet til sig - både fordi de mener, at det er godt design og super kvalitet, men også fordi det kan købes for en overkommelig pris. Aktien stiger 2,9 pct. til 71,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk