Aktier: Genmab og ISS kan komme i fokus i afdæmpet marked

Foto: PR-foto Lars Møller

Der var fornyet optimisme på de amerikanske aktiemarkeder torsdag, men fredag morgen er en del af den positive stemning forduftet i USA, hvor futures for to af de store indeks ligger med røde tal.

De asiatiske aktiemarkeder handles op fredag morgen, og også den tyske DAX-future starter dagen med en lille stigning på omkring 0,1 pct. Det indikerer, at der er en rolig og mere afdæmpet morgen i vente for de danske værdipapirer på ugens sidste handelsdag, hvor særligt en ny milepælsbetaling til Genmab og kursmålsændringer præger nyhedsbilledet.

Det danske eliteindeks sluttede torsdag med et plus på 1,25 pct., som var den største stigning siden august.

Genmab indtog torsdag toppen af C20-indekset med en stigning på 6,8 pct. til 1210 kr., og fredag indledes dagen med oplysning om, at biotekselskabet har modtaget en milepælsbetaling på 50 mio. dollar, svarende til 316 mio. kr., fra Janssen.

Bonussen kommer, få dage efter at Genmab kunne berette om en milepælsbetaling for det første salg af Darzalex i Japan på 25 mio. dollar, svarende til 160 mio. kr. Dengang opjusterede biotekselskabet forventningerne til hele året, men i dagens meddelelse oplyser selskabet, at den nye bonus allerede er indregnet.

Servicekoncernen ISS får en ilde medfart hos det britiske finanshus HSBC, der sænker sin anbefaling af aktien til reducer fra hold og reducerer kursmålet til 210 kr. fra 230 kr. Også schweiziske UBS har sænket sit kursmål for aktien til 275 kr. fra 280 kr., men fastholdt sin købsanbefaling for aktien. Torsdag sluttede ISS 0,6 pct. højere i 244,50 kr.

Nordea har sænket kursmålet for aktien i Jyske Bank med 15 kr. til 300 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg", viser data fra Bloomberg. Torsdag steg aktien 1,9 pct. til 343,90 kr.

Investorerne i A.P. Møller-Mærsk kan se frem til at få nyt om ugens udvikling i sporpriserne for containertransport fra Shanghai til en stribe destinationer gennem det såkaldte SCFI-indeks. I sidste uge viste indekset et fald på 4,5 pct. efter et løft på 14 pct. over de fire forudgående uger.

B-aktien gik torsdag 0,4 pct. frem til 10.480 kr.

REGNSKAB FRA ROVSING

Der er også nyheder om flere af sidepapirerne, og fra morgenstunden har Rovsing fremlagt et regnskab for første kvartal, som selskabet selv kalder "utilfredsstillende".

Selskabet, der sælger løsninger til brug i rumfartsindustrien, havde en omsætning på 4 mio. kr. mod et resultat på 9 mio. kr. i samme kvartal sidste år, mens driftsresultatet (EBITDA) skrumpede til et underskud på 2,2 mio. kr. fra 0,2 mio. kr.

Det har fået selskabet til at føje spareinitiativer til udarbejdelsen af en ny strategi, som fremlægges inden udgangen af 2017. Aktien steg 6,3 pct. til 0,17 kr. torsdag forud for regnskabet.

Zealand Pharma havde en god dag på børsen torsdag med en stigning på 6,2 pct. til 94 kr., og også fredag kan biotekselskabet igen få del i opmærksomheden. Ifølge Finans er selskabet presset af, at partneren Sanofi ikke kan få gang i salget af diabetesmidlet Soliqua, som Zealand modtager royalty-betalinger fra.

Inden børsåbningen har Neurosearch desuden opjusteret forventningerne til 2017, så selskabet kun venter et underskud af primær drift på omkring 1 mio. kr. mod et underskud på 2,3-3,3 mio. kr. Torsdag steg aktien 2,5 pct. til 3,33 kr.

/ritzau/FINANS