Aktier: Genmab og FLSmidth kan løbe fra markedet

På papiret gode nyheder kan trække Genmab og FLSmidth op på det danske aktiemarked tirsdag, hvor der umiddelbart er lagt op til mindre stigninger fra start.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske aktiemarked steg marginalt efter dansk børslukketid mandag, og tirsdag morgen stiger futures en anelse, hvilket kan pege i retning af plusser fra morgenstunden herhjemme, hvor meget nok alligevel vil afhænge af enkeltaktier.

Mandag faldt det danske C20 Cap-indeks 0,8 pct. til 1020,39, hvor Pandora trak ned. Aktien faldt 4,7 pct. til 854 kr. oven på en analyse fra investeringsbanken Carnegie, der pegede i retning af mindre vækst for smykkekoncernen.

Genmab har natten til tirsdag fået godt nyt, da den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har givet biotekselskabets kræftmedicin Darzalex særstatus og dermed mulighed for at opnå en hurtigere godkendelse til behandling af knoglemarvspatienter, der har modtaget mindst ét tidligere behandlingsforløb.

Darzalex er i forvejen godkendt til patienter, der har været igennem tre behandlingsforløb, hvor midlet i ansøgningsprocessen også havde denne særstatus.

I en anden sektor kan der komme medvind til FLSmidth, da den amerikanske storbank Goldman Sachs ifølge Bloomberg har løftet anbefalingen af aktien til "neutral" fra "sælg".

Danske Bank har også været under luppen - hos schweiziske UBS - hvor kursmålet er blevet hævet med 10 kr. til 183 kr., mens anbefalingen er uændret "neutral" for aktien, som mandag lukkede i 179,90 kr.

AMERIKANSKE KONKURRENTER I FOKUS
FLSmidth får desuden nyt fra den amerikanske branchekollega Caterpillar, der gør status for udviklingen i andet kvartal, og det samme gælder en række andre danske selskaber.

De Novo Nordisk-interesserede kan først på eftermiddagen se regnskabet fra den amerikanske storkonkurrent Eli Lilly, hvor investorerne vil have fokus på salget af diabetesmidler.

Der er også nyt til Novozymes og Chr. Hansen, da der ligeledes kommer regnskab fra det amerikanske konglomerat Dupont, der blandt andet sælger enzymer og desuden for nogle år siden købte Danisco.

Blandt selskaberne uden for C20 kan NKT-investorerne også spejde mod USA, hvor selskabet Tennant, der er konkurrent til NKT's datterselskab Nilfisk, er i ilden med sit regnskab for andet kvartal.

Hos SAS kan man notere sig, at topchef Rickard Gustafson i Svenska Dagbladet mandag aften blev nævnt som en af kandidaterne til at overtage den ledige direktørstol hos Ericsson, hvor Vestas' topchef, Anders Runevad, også er blevet nævnt flere gange.