Aktier: Genmab og FLS fik flest tæsk i stor C20-nedtur

Fem skridt tilbage, et frem og så tilbage igen. Sådan kan de seneste syv dage på det danske aktiemarked beskrives, efter at den negative stemning vendte tilbage torsdag, da investorernes frygt for et britisk farvel til EU tog til i styrke.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Efter fremgang onsdag sluttede det toneangivende C20 Cap-indeks torsdag 2 pct. lavere i 957,35, hvor biotekselskabet Genmab og ingeniørkoncernen FLSmidth tog de nederste pladser i indekset.

- Brexit ligger som en dyne hen over markedet, og vi har i dag fået to meningsmålinger, som peger i retning af et farvel til EU, og det giver næring til investorernes negativitet, siger Ib Fredslund Madsen, der er aktiestrateg i Jyske Bank.

Briterne skal 23. juni stemme om, hvorvidt de vil blive i EU-samarbejdet, og i den seneste tid har det givet investorerne på aktiemarkedet nervøse trækninger.

- Vi ser, at man søger væk fra risiko og sælger aktier, og finansaktierne har været ramt hårdt. Det skyldes, at mange investorer søger mod obligationer, og det presser renterne, siger Ib Fredslund Madsen med henvisning til, at bankernes indtjeningsmuligheder derved bliver forværret.

Herhjemme var der fald til Danske Bank, som dykkede 3,1 pct. til 172,50 kr. Nordea, der torsdag varslede en større organisationsændring i forretningsområdet Retail Banking, dykkede 2,4 pct. til 58,30 kr., selv om schweiziske UBS løftede anbefalingen af aktien til "køb" fra "neutral".

I bunden af C20 Cap-indekset sluttede biotekselskabet Genmab, uden at der var nyheder fremme. Aktien dykkede 5,7 pct. til 1045 kr., og dermed er der blevet barberet over 200 kr. af kursen, siden den satte rekord i 1266 kr. i starten af juni.

Der var også tæsk til FLSmidth-aktien, som dykkede 3,5 pct. til 226,30 kr. Den danske ingeniørkoncern kunne torsdag offentliggøre en cementordre på omkring 250 mio. kr. i Vietnam, men det affødte ikke nogen positiv reaktion på aktiemarkedet.

Et fald i olieprisen var også med til at presse A.P. Møller-Mærsk, og B-aktien faldt 2,7 pct. til 7820 kr.

CHR. HANSEN ALENE TIL TOPS

I toppen af C20 var ingredienskoncernen Chr. Hansen ensom som den eneste i aktie plus. Aktien steg 1,6 pct. til 403,20 kr., efter at investeringsbanken Carnegie har løftet anbefaling til "køb" fra "hold".

TDC-aktien har også været under lup - hos finanshuset Kepler Chevreux - som har indledt dækning med en købsanbefaling og et kursmål på 40 kr. Aktien faldt alligevel 0,9 pct. til 30,44 kr.

Uden for C20 oplevede energiselskabet Dong også kursfald. Svenske SEB indledte dækning af Dong-aktien med en salgsanbefaling og et kursmål på 250 kr. Aktien, der i sidste uge blev noteret i kurs 235 kr., lukkede 1,1 pct. lavere i 250,80 kr.

Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen var der nyt fra Intermail, der blandt andet laver konvolutter og markedsføring, da selskabets bestyrelse har sagt farvel til topchef Jens Knudsen. Aktien faldt 4 pct. til 24 kr.

Fodboldklubben AaB solgte 23-årige Nicolaj Thomsen til franske FC Nantes og opjusterede derfor forventningerne til årets resultat. Selskabet venter nu et overskud før skat på 5-10 mio. kr. mod tidligere 2-7 mio. kr. Aktien steg 0,8 pct. til 0,26 kr.