Aktier: Genmab og DSV kan tage fokus i grønt marked

Der er lagt op til en positiv start på det danske aktiemarked tirsdag, hvor der blandt de store selskaber kan komme fokus på DSV, idet transportkoncernens schweiziske rival Kuehne & Nagel er kommet med regnskab, mens Genmabs amerikanske partner senere tirsdag er i ilden.

Danmarks DSV CEO Jens Bjørn Andersen. (Foto: STAFF/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

På de store linjer peger udviklingen på det amerikanske marked i retning af mindre plusser.

Børserne på Wall Street faldt ellers marginalt efter dansk børslukketid mandag, men det bliver mere end opvejet af den efterfølgende udvikling i aktiefutures, som peger på aktiestigninger på 0,3 pct. i eftermiddag.

Det er blandt andet et stærkt regnskab fra Netflix, der bidrager til den gode stemning. Udviklingen kan give medvind til det danske C20 Cap-indeks, der mandag endte 0,1 pct. lavere i 1012,28.

DSV-RIVAL SKUFFER

Blandt de store selskaber vil DSV kunne tiltrække sig opmærksomhed oven på et let skuffende regnskab fra schweiziske Kuehne & Nagel.

Lave rater på søfragt var med til at presse driftsoverskuddet, som i tredje kvartal faldt til 223 mio. schweizerfranc fra 230 mio. schweizerfranc.

Tilbagegangen var en overraskelse for de aktieanalytikere, der følger selskabet, da de ifølge Bloomberg havde ventet en fremgang til 252 mio. schweizerfranc. DSV-aktien lukkede mandag i 326 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

Senere tirsdag vil der kunne komme fokus på Genmab, idet biotekselskabets amerikanske partner, Johnson & Johnson, kommer med regnskab for tredje kvartal.

Her kan der være ord om kræftmidlet Darzalex, som de to selskaber har et samarbejde omkring. Genmab-aktien lukkede mandag i 1117 kr. efter et fald på 0,5 pct.

MÆRSK ATTER I VÆLTEN

Der er igen tirsdag opmærksomhed omkring Mærsk, der efter flere artikler om selskabets skrotning af skibe under kritisable forhold i Indien og Bangladesh nu har besluttet ikke længere at sælge udtjente skibe til andre aktører. Det skriver Politiken tirsdag. Mærsk-aktien lukkede mandag i 9695 kr.

I en anden sektor er der igen nyt om Carlsbergs forretning i Vietnam, hvor selskabet ifølge Børsens oplysninger i sidste uge var tæt på at lukke en aftale om at øge sin ejerandel i det statsejede bryggeri Habeco.

Dele af historien var også fremme mandag, hvor Carlsberg-aktien lukkede i 612,50 kr.

For William Demant og GN Group er der tirsdag nyt fra selskabernes schweiziske storkonkurrent, Sonova, der holder investordag, hvor der blandt andet bliver fremvist nye produkter.

Der er dog ikke umiddelbart de store nyheder på programmet, så det kommer næppe til at rokke aktierne i de to høreapparatselskaber, der senere i denne uge vil være i fokus, når en stor messe løber af stablen i Tyskland.