Aktier: Genmab og Danske stiger trods nyt C20-fald

Nedturen for det danske aktiemarked forsætter fra åbningen onsdag, hvor C20 Cap-indekset efter ti minutters handel ligger 0,3 pct. lavere i 983,19. Dermed ligger indekset til at falde for ottende gang ud af de senest ni handelsdage.

Genmab viser ellers gode takter fra åbningen efter en positiv artikel i Børsen om potentialet for selskabets kræftmiddel Daratumumab, mens GN Store Nord sætter sig lidt efter tirsdagens store optur for aktien.

Nyheder om Grækenland fortsætter med at kunne påvirke markedet, og det er også usikkerhed knyttet hertil, som den seneste tid har været en primær drivkraft bag tilbagefaldet i markedet. Det vurderer chefaktierådgiver Michael Borre fra Nordea, som dog antager, at nedturen blot bliver kortvarig.


- Det, der er lidt specielt lige nu, men egentlig gør os lidt fortrøstningsfulde, det er, at renterne stiger, men det er, som vi ser det, i høj grad på grund af, at der kommer øgede inflations- og vækstforventninger i samfundet. Hvis vi ellers har ret i den tese, at det er det, der er med til at presse renterne op, så er det aktiepositivt, siger Michael Borre til Ritzau Finans.

- Derfor ser vi også, at når aktierne falder, så er det sandsynligvis et udslag af den usikkerhed, der er omkring Grækenland, snarere end at det er en ledende indikator på, at økonomien er ved at falde ud over kanten. Derfor er vi stadigvæk komfortable med aktiemarkedet og anbefaler vores kunder at have en lille overvægt i deres aktieporteføljer, uddyber han.


Genmab har startet dagen med en stigning på 0,7 pct. til 603 kr., efter at en artikel i dagbladet Børsen har beskrevet potentialet for selskabets kræftmiddel Daratumumab, som man håber på en snarlig godkendelse af i USA.

Danske Bank er ligeledes blandt de positive islæt med en stigning på 0,2 pct. til 194,90 kr. Det skyldes efter alt at dømme, at finanshuset SEB har indledt dækning af aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 230 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.


Imens falder 15 af de øvrige aktier i C20-indekset. Vestas ligger i bunden af indekset med et fald på 1,4 pct. til 314,30 kr. efterfulgt af Pandora med et fald på 1,1 pct. til 661,50 kr. Endvidere falder GN Store Nord 0,8 pct. til 145,20 kr. efter en stigning på 6,6 pct. tirsdag, da aktien steg på positive salgstal på det amerikanske høreapparatmarked.

/ritzau/FINANS