Aktier: Genmab mest stakåndet i C20, der puster ud

Med årets topscorer, Genmab-aktien, helt i bunden er der udsigt til, at C20 Cap-indekset tirsdag sætter en foreløbig stopper en længere række lukkekursrekorder med et indeksfald til 953,8 eller 1,3 lavere end slutniveauet mandagen eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

Det sker uden særlige selskabsspecifikke nyheder og i øvrigt uden den store dramatik, påpeger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

- Det er bare en puster, tror jeg, og måske et lidt afventende marked op til en lidt spændende dag i morgen - jeg tænker på rentemødet i USA med meget fokus på retorikken omkring det her med at være "tålmodig" med renteforhøjelse. Nogle økonomer mener, at man kan fjerne den frase med "tålmodig" og dermed indikere, at vi står over for en renteforhøjelse allerede i juni, siger Martin Munk.

- Men det er jo så lidt, og man kan ikke kalde det en korrektion eller noget som helst, tilføjer han.

Martin Munk beklager ikke tirsdagens lille tilbagefald i eliteindekset.

- Vi kan ikke klage. Vi har været godt kørende i en periode, påpeger han.

Genmab-aktien har lagt sig tungt i bunden af C20-indekset med et fald på 2,8 pct. til 530,50 kr., og i samme omegn findes ISS-aktien med et fald på 1,7 pct. til 224 kr. Begge aktier har i den seneste tid klaret sig ekstraordinært flot - Genmab med et kursløft på næsten 50 pct. siden nytår, og det er ifølge Martin Munk den væsentligste del af forklaringen på tirsdagens tilbagefald for netop de to aktier.

- Genmab har performet helt vildt stærk, men falder i dag 2 pct. i et marked, der er i tilbagegang. Det er ikke unaturligt. Og det samme kan du sige om mange af de aktier der er i tilbagegang. Også ISS, der har haft en rigtig stærk periode oven på regnskabet og "placing'en" i sidste uge.

ISS-aktien er stegte 28 pct. i år. Siden kapitalfondenes salg af ISS-aktier i sidste uge har aktien flere gang været i toppen af C20-indekset.

Novo Nordisk-aktien, der mandag satte kursrekord i 345,70 falder 1,7 pct. til 339,70 kr. Nye recepttal fra Symphony Health i USA viser, at Novos storsælgende diabetesbehandling Victoza har tabt markedsandele i USA, efter at konkurrenterne Glaxomithkline og Eli Lilly har lanceret konkurrerende midler i samme lægemiddelklasse. Og tirsdag formiddag har Handelsbanken sænket sin anbefaling af aktien til "akkumuler" fra "køb".

Der blev mandag blev også sat rekord i Tryg, der tirsdag falder 1,4 pct. til kurs 843,50, i Mærsks A-aktie, der tirsdag falder 0,8 pct. til 14.790 kr., hos Chr. Hansen, der tirsdag lige faldet 0,1 pct. til 313 kr., hos Nordea der falder 0,5 pct. til 91,55 kr., DSV, der bakker 1,1 pct. til 217,70, og Pandora, der dykker med 2,6 pct. til 616,50 kr.

A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie falder 0,7 pct. til 15.270 kr., må konstatere, at ændrede makroøkonomiske omstændigheder i 2014 medvirkede til skuffende resultater for Mærsk-selskabet APM Terminals. Det får nu selskabet til at ændre strategi og for første gang nogensinde indlede målrettede investeringer i olie- og kulhavne, skriver Børsen.

Tirsdag morgen meddeler konkurrenten Hapag-Lloyd desuden, at en allerede varslet rateforhøjelse må udskydes til 1. april. Prisforhøjelsen skulle ellers være trådt i kraft mandag.

Kursfald er der også til Vestas, der har fået trimmet sit kursmål til 340 fra 345 hos den britiske storbank HSBC. Anbefalingen er uændret ”overvægt”. Aktien falder 2,0 pct. til 282,20 kr.

G4S, der falder 1,7 pct. til 30,19 kr. i København, har fået løftet sit kursmål til 260 pence fra 225 pence af HSBC, der fastholder anbefalingen ”undervægt.” Kursmålet ligger da også milevidt fra slutkursen mandag på 294,10 pence i London.

SAS stiger 0,8 pct. til 13,30 kr. og kan konstatere, at piloterne hos Lufthansa nedlægger arbejdet i 24 timer onsdag. Det sker i protest mod, at flyselskabet vil udvide sin lavprisforretning. SAS-aktien sluttede mandag i 13,20 kr.

Tirsdag formiddag er Columbus aktuel med et årsregnskab, hvor nettooverskuddet vokser til 52 mio. kr. fra 22 mio. kr. i 2014. It-aktien stiger 2,5 pct. til 6,20 kr.

Zealand Pharma har fået sænket sin anbefaling til "reducer" fra "akkumuler" af Handelsbanken Capital Markets. Biotekaktien falder 4,5 pct. til 96,50 kr.