Aktier: Genmab, Lundbeck og Mærsk trak C20 i plus

En trio bestående af Genmab, Lundbeck og Mærsk holdt det danske aktiemarked i grønt mandag, hvor investorerne tog sig en puster frem mod flere store begivenheder senere på ugen.

Resultatet blev et positivt C20 Cap-indeks, som lukkede 0,5 pct. højere i 1075,03.

- Der bliver kigget en del frem mod onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank. Alle forventer, at der kommer en renteforhøjelse, så det bliver i stedet retorikken omkring økonomien og fremtiden, der vil være fokus på, siger Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank.

I toppen af C20 sluttede Genmab-aktien med et plus på 2 pct. til 1420 kr., mens Lundbeck også lå i toppen med et hop på 1,5 pct. til 299,10 kr.

RYGKLAP TIL MÆRSK

Der var også pæn fremgang til A.P. Møller-Mærsk, der sandsynligvis var hjulpet af, at både Danske Bank og Nordea har skruet op for kursmålet.

Danske Bank med cirka 5 pct. til 13.500 kr., mens Nordea har hævet med 1000 kr. til 14.000 kr. Mærsk B-aktien steg 1,8 pct. til 12.000 kr.

Omvendt var der endnu en nedtur for Nets i den nederste del af C20. Aktien satte i løbet af torsdagen bundrekord i 108,60 kr., men kravlede lidt højere og lukkede i 109,30 kr. efter et fald på 0,8 pct.

Ellers har investorerne set i helikopterperspektiv kig på onsdagens valg i Holland, og der bliver især holdt øje med, hvordan det EU-kritiske Frihedspartiet klarer sig.

Uanset udfaldet skal man næppe forvente de store bevægelser på aktiemarkedet.

- Valg fylder en del på aktiemarkedet, og man vil også se på, hvordan de EU-skeptiske vinde klarer sig i Holland, men det er nok særligt valget i Frankrig senere i foråret, som trækker mest fokus, siger Martin Munk.

B&O MED FRASALG

Blandt selskaberne uden for C20 var Bang & Olufsen på banen, da elektronikselskabet har solgt sit tjekkiske produktionsselskab til sin amerikanske samarbejdspartner Tymphany.

Salget giver en regnskabsmæssig gevinst på 33 mio. kr., og aftalen er, at B&O stadig vil få lavet sine produkter på fabrikken.

Sydbank kalder salget en klog beslutning, men aktien faldt alligevel 3,4 pct. til 100 kr.

- Det her er sidste skridt på vej til at have skabt et fundament for fremtiden, hvor B&O kan løfte sig ud af den krise, de har befundet sig i mange år, og blive til et B&O, der kan tjene gode penge på de produkter, de sælger til kunderne, siger aktieanalytiker Morten Imsgard.

Ejendomsselskabet Jeudan var i ilden med sit årsregnskab for 2016, der viste mindre fremgang på driften, men til gengæld betød negative kursreguleringer, at bundlinjen faldt til cirka 300 mio. kr. fra 820 mio. kr. i 2015. Aktien faldt 1,4 pct. til 693 kr.

Bavarian Nordic-aktien steg derimod 4,5 pct. til 326 kr., efter at den amerikanske investeringsbank Maxim hævede kursmålet for aktien med 14 pct. til 369,21 kr. og gentog sin købsanbefaling.

/ritzau/FINANS