Aktier: Genmab ligger forrest i rødt marked

Der er fortsat røde aktiekurser på det danske aktiemarked mandag ved middagstid, hvor Genmab dog placerer sig i toppen af eliteindekset med grønne tal.

Foto: NF. Genmab. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Det danske C20 Cap-indeks har dog løftet sig en smule siden morgenstunden, og ved middagstid falder de danske elitepapirer 0,4 pct. til 988,21. Mandagens fald kommer efter en negativ udvikling på både det amerikanske og asiatiske aktiemarked, men ifølge Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, er aktiemarkederne ved at være mere stabile.

- De overordnede tendenser er egentligt, at markedet er relativt stabilt efter den uro, vi så tidligere på måneden. USA faldt 0,2 pct. i fredags, de asiatiske markeder gik ned med 1 pct., og de danske aktier falder under 1 pct. Der er kommet lidt mere stabilitet ind i aktiemarkedet. Det er så med et negativt fortegn i dag, men det vigtigste er, at stabiliteten kommer igen, siger han til Ritzau Finans.

Han vurderer, at særligt Genmab-aktien er værd at holde øje med mandag. Efter dagens handel bliver aktien nemlig inkluderet i det internationale MSCI-indeks.
- Det blev allerede annonceret den 11. februar, men Genmab bliver inkluderet i MSCI global standardindekset på lukkeprisen i dag. Det er absolut en aktie, man skal have fokus på i dag. Det har altid en betydning, når der kommer nogle aktier med ind i de store globale indeks, siger Mads Zink.

Biotekaktien ligger ved middagstid i toppen af eliteindekset med en stigning på 1,4 pct. til 857 kr.
Ifølge chefhandleren er der også fokus på de mange aktietilbagekøb, der i øjeblikket finder sted. Samtidig er vi på vej ind i en dividendesæson, og det sætter sit præg på aktiemarkedet over den næste periode.

- Der er 20 forskellige selskaber, der i alt skal ud og købe for 34 mia. kr. tilbage. Derudover går vi ind i en dividendesæson, hvor der i løbet af de næste par måneder vil blive udbetalt over 50 mia. kr. i dividender. Alle de aktier, der har tilbagekøb, vil have noget købsinteresse i markedet. Vi ser også ofte, at den dividende, der bliver udbetalt, ryger tilbage i aktiemarkederne og også i de enkelte selskaber igen, siger Mads Zink.


ISS OG WILLIAM DEMANT DYKKER

Servicekoncernen ISS lægger sig i bunden af C20 Cap-indekset med et fald på 1,9 pct. til 236,20 kr. Det sker umiddelbart inden selskabets regnskab, der fremlægges onsdag.

William Demant, der blandt andet producerer høreapparater, ligger sig også blandt de mest faldende aktier i indekset, forud for selskabets regnskab tirsdag.

Handelsbanken har inden da sænket kursmålet for aktien med 25 kr. til 675 kr. og beholdt anbefalingen "akkumulér". William Demant-aktien falder 0,7 pct. til 592,50 kr. Der er også mindre fald til medicinalselskabet Novo Nordisk, selv om selskabets diabetesmiddel Tresiba ifølge Børsen har haft et godt salg på det seneste. Novo-aktien ligger 0,2 pct. lavere i 356 kr.

MÆRSK TILBAGE I GRØNT
Mærsk-aktierne er tilbage i grønne tal, efter at aktien dykkede 1,1 pct. kort efter børsåbningen mandag. Ved middagstid stiger B-aktien igen med 0,5 pct. til 8805 kr. Det kan skyldes en lille stigning i olieprisen mandag, hvor en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, stiger 0,7 pct.

Mandagens eneste regnskab blandt selskaberne på fondsbørsen i København kommer fra investeringsselskabet Luxor, der gør status for udviklingen i første kvartal 2015/16. Investeringsselskabet opjusterer forventningerne og ser i det forskudte regnskabsår 2015/2016 en basisindtjening i niveauet 24 mio. kr. mod den tidligere forventning på 20 mio. kr. Ved middagstid er aktien endnu ikke handlet.

DSV-RIVAL KLAR MED REGNSKAB

I en anden sektor har investorer med interesse i transportvirksomheden DSV fra morgenstunden kunnet læse regnskabet fra den schweiziske rival Panalpina.

Selskabet kom ud af fjerde kvartal med fremgang på driften, som steg med knap 12 pct. til 24,9 mio. schweizerfranc trods vigende indtægter.

For 2016 regner selskabet med behersket markedsvækst på 1-2 pct. Panalpina venter dog at kunne vokse mere end markedet. DSV-aktien dykker 0,4 pct. til 280,30 kr.

BIOTEKSELSKAB MED TOM KASSE I 17

Uden for C20 er der stort pres på det dansk-franske biotekselskab Onxeo, der blandt andet indeholder resterne af det tidligere Topotarget.

Selskabet kom sent fredag med regnskab for 2015, og det viste stor tilbagegang i det forløbne år.

Omsætningen faldt med 18,6 mio. euro til 3,5 mio. euro, mens driften viste et minus på 22,4 mio. euro - en forværring på 16,8 mio. euro i forhold til 2014.

Samtidig oplyser selskabet, at der kun er penge i kassen frem til midten af 2017, og investorerne virker en anelse bekymrede, da aktien dykker 5,8 pct. til 21,20 kr.

Tøjkoncernen IC Group må se sin aktie falde 5,57 pct. til 220,50 kr., da der mandag fragår et ekstraordinært udbytte på 14,65 kr., som aktionærerne får kastet i deres retning, efter at virksomheden har solgt sine aktier i tøjselskabet DK Company.

/ritzau/FINANS