Aktier: Genmab ligger forrest efter vellykket studie

Genmab har fart på i onsdagens aktiehandel, efter at biotekselskabet sent tirsdag offentliggjorde resultater af et studie med Daratumumab, der er til kræftbehandling.

Foto: Søren Bidstrup. Genmab har fart på i onsdagens aktiehandel, efter at biotekselskabet sent tirsdag offentliggjorde resultater af et studie med Daratumumab, der er til kræftbehandling. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Nyheden har sendt aktien helt til top i C20 Cap-indekset med en stigning på 8 pct. til 459 kr. Hvis stigningen holder dagen ud, vil det være ensbetydende med en kursrekord. C20 Cap som helhed falder 0,4 pct. til 862,7.

Genmab har sammen med den amerikanske partner Johnson & Johnson opnået gode resultater i et fase 2-studie med midlet Daratumumab, der bruges til at behandle kræft i plasmacellerne i blodet, hvilket går under navnet dobbelt-refraktær myelomatose i medicinsk sprog.

Resultaterne fra studiet har ført til en stribe kursmålsløft fra flere finanshuse, der nu ser et højere potentiale i Genmab-aktien.

Derudover har Sydbank hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold", da banken nu ser større chancer for, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vil godkende midlet.

- Umiddelbart lover resultaterne for studiet godt for en indsendelse af Daratumumab til FDA og en efterfølgende godkendelse. Vi hæver sandsynligheden for en godkendelse af Daratumumab til behandling af myelomatose til 90 pct. fra tidligere 75 pct., skriver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i en analyse.

I toppen af indekset finder man også Danske Bank, der tirsdag kom med regnskab. Bankaktien stiger 2 pct. til 178,2 kr., efter at finanshuset Berenberg onsdag har løftet kursmålet på aktien til 134 kr. fra 122 kr.

Ellers er onsdagen relativt rolig på nyhedsfronten. Matas er dog fra morgenstunden kommet med regnskab for tredje kvartal af selskabets forskudte regnskabsår.

Regnskabet faldt nogenlunde ud som ventet, men resultatet på 195,8 mio. kr. før skat var dog en anelse over det forventede, da analytikerne havde ventet et plus på 184 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Matas holder i forbindelse med regnskabet fast ved forventningerne til hele året og venter derfor fortsæt en omsætning i underkanten af 3,5 mia. kr. for 2014/2015.

Matas-aktien ligger ved middagstid i et beskedent plus på 0,3 pct. i kurs 146.

I den anden ende af skalaen tager Novo Nordisk bunden på en dag, hvor der dog ikke er nogle selskabsspecifikke nyheder til at forklare faldet. Novo falder 2,4 pct. til 283 kr.

Også begge Mærsk-aktier tager en plads nederst i eliteindekset. A-aktien dykker 1,3 pct. til 13.060 kr., mens b-aktien ligger i 13.460 kr. svarende til et fald på 1,3 pct.

Uden for C20 Cap-indekset er der en smule fokus på SAS, der onsdag har meddelt, at det sælger en landings- og startrettighed i London-lufthavnen Heathrow for 60 mio. dollar svarende til omkring 390 mio. kr.

SAS oplyser i forbindelse med salget, at det vil kunne bevare den nuværende sædekapacitet i London ved at indsætte større fly på de resterende afgange og benytte nogle af de øvrige London-lufthavne i stedet.

SAS-aktien stiger ved middagstid 1,5 pct. til 13,6 kr.

Senere onsdag vil der komme et imødeset nøgletal fra USA i form af den såkaldte ADP-beskæftigelse, der viser jobskabelsen i den private sektor.

Tallet betragtes som en slags forløber for fredagens amerikanske jobrapport, der blandt økonomer og aktører på de finansielle markeder betragtes som en stærk indikator for udviklingen i økonomien.

Økonomerne venter ifølge Bloomberg News, at ADP-tallet vil vise, at der blev skabt 220.000 job i den private sektor i januar.

På regnskabssiden udestår der herhjemme fjerdekvartalsregnskab fra Lån & Spar Bank.