Aktier: Genmab kan lyse op i ventet lettere negativt marked

Genmab kan få spotlight fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag efter den forlængede weekend, efter at selskabet har vist sig frem på kræftkonferencen ASCO i Chicago, som startede 2. juni og løber til og med i dag.

Læs mere
Fold sammen

Overordnet set ventes det danske aktiemarkedet tirsdag at åbne med en lille pil ned efter en lettere negativ tendens på det amerikanske marked mandag - og de steder i Europa, hvor markederne ikke holdt lukket mandag.

Ligesom det danske holdt tyskerne lukket mandag, og tirsdag morgen indikerer DAX-futuren en negativ åbning i størrelsesordenen 0,3 pct. I Europa faldt aktierne i Stoxx50 mandag med 0,4 pct., mens Dow Jones indekset i USA lukkede mandagen med et fald på 0,1 pct.

- Den negative stemning stammer dels fra den fornyede politiske usikkerhed i Mellemøsten omkring Qatar, dels fra skuffende ISM-tal for den amerikanske serviceindustri, skriver chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea og fortsætter:

- Samtidig er der givetvis nogle investorer der forholder sig afventende forud for denne uges mange begivenheder, der både tæller et ECB-møde, et parlamentsvalg i Storbritannien og en høring i den amerikanske kongres af den tidligere chef for FBI, James Comey.

Herhjemme lukkede C20 Cap-indekset fredag i et rekordhøjt niveau på 1166,36 efter en stigning på 0,9 pct.

KRÆFTKONFERENCE I CHICAGO

Den igangværende kræftkonferencen i Chicago vil bringe Genmab i søgelyset. Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen hæfter sig ved positive resultater fra et fase 1b-studie, hvor Darzalex prøves som førstebehandling i kombination med kræftmidlerne Revlimid og Kyprolis samt Dexamethason.

Desuden er der offentliggjort opdaterede data fra studierne, Pollux og Castor, der tidligere har ført til en godkendelse af Darzalex som andenbehandling i kombination med kræftmidlerne Revlimid eller Velcade samt hormonpræparatet Dexamethason.

- Jeg tror ikke, at der bliver tale om en markant kursstigning i dag, men jeg tror trods alt, at Genmab vil outperforme det generelle marked, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

ANALYSENYT PÅ DANSKE OG NORDEA

På analysefronten har Royal Bank of Canada regnet sig frem til højere kursmål for både Danske Bank og Nordea. For Danske Bank er kursmålet løftet til 265 kr. fra 245 kr., mens anbefalingen fastholdes på outperform.

Nordeas kursmål lyder endvidere nu på 91,61 kr. mod tidligere 85,05 kr. Også her fastholdes anbefalingen outperform. Danske Bank-aktien faldt fredag 0,2 pct. til 248,20 kr., og Nordea lukkede 0,2 pct. lavere i 84,65 kr.

Tirsdag handles Jyske Banks aktie uden retten til et ekstraordinært udbytte på 5,60 kr. per aktie. Det kan sætte pres på aktien, der fredag steg 2,8 pct. til 370,00 kr.

OPKØB I ÖSSUR

Össur, der steg 3,2 pct. til 32,50 kr., kunne sent fredag se, at William Demant Invest, der er 100 pct. ejet af Oticon Fonden, øgede sin ejerandel til omtrent 45 pct. efter køb af knap 3,6 mio. aktier. Aktiekøbet følger efter et andet inden for den seneste tid.

Veloxis har indgået to partneraftaler for henholdsvis det canadiske og det kinesiske samt taiwanesiske marked. Som led i begge aftaler vil Veloxis modtage forudbetalinger og skal desuden levere sit lægemiddel Envarsus XR til en aftalt pris. I fredagens marked steg Veloxis-aktien 3,7 pct. til 1,13 kr.

/ritzau/FINANS