Aktier: Genmab i kursrekord efter positivt kræftdata

Aktien i biotekvirksomheden Genmab fløjter i vejret fra åbningen onsdag, efter at selskabet tirsdag efter børslukketid kom med positive forskningsdata om Daratumumab til kræftbehandling.

Foto: Søren Bidstrup. Genmab har fart på i onsdagens aktiehandel, efter at biotekselskabet sent tirsdag offentliggjorde resultater af et studie med Daratumumab, der er til kræftbehandling. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

 

Blandt de øvrige aktier i C20-indekset er der en overvægt af aktier, der falder, og status efter 20 minutters handel er et faldt i indekset på 0,5 pct. til 861,02.

Genmab stiger fra åbningen 6,0 pct. til 450,2 kr., hvilket vil være lukkekursrekord, hvis den holder til dagens slutning. Selskabet - og partneren Johnson & Johnson - har opnået positive resultater i et fase 2-studie med midlet Daratumumab til behandling af kræft i plasmacellerne i blodet, dobbelt-refraktær myelomatose.

Nordea skruer efter dataene kraftigt op for det estimerede potentiale for Genmab-aktien.

- Dataene er rigeligt stærke til, at vi forventer, at Johnson & Johnson vil indsende ansøgning om godkendelse. Det bør give en flyvende start til Genmab i dagens handel. Kursmålet hæves kraftigt til 670 kr. fra 450 kr., mens anbefalingen fastholdes på Køb, skriver Nordea i sin morgenberetning.

Derimod falder Pandora yderligere 2,7 pct. til 416 kr. efter faldet på 7 pct. tirsdag, da analytikerne hos Bank of America - Merrill Lynch sænkede anbefalingen af aktien med to skridt fra "køb" til "underperform".

Coloplast har onsdag fået sænket sin anbefaling hos finanshuset Berenberg til ”sælg” fra ”hold”. Kursmålet sættes ned til 450 kr. fra 500 kr. Det er med til at presse Coloplasts aktie 0,9 pct. lavere i 511,5 kr.

Materialisten Matas tiltrækker sig opmærksomhed efter selskabets regnskab for tredje kvartal 2014/15, der dækker de tre vigtige julemåneder. Omsætningen var kendt i forvejen, men resultatet før skat på 195,8 mio. kr. overgik forventningerne, ifølge SME Direkt på 184 mio. kr.

Regnskabet har dog ikke formået af flytte aktien, som handler uændret i 145,5 kr.

GN Store Nord, der falder 0,3 pct. til 149,1 kr., har fået løftet kursmålet hos finanshuset UBS til 155 kr. fra 145 kr. Anbefalingen er fortsat ”neutral”.

Lån & Spar, der blev den næstmest stigende bankaktie i 2014 med en kursfremgang på 40,2 pct., præsenterer senere onsdag sit regnskab for 2014. Lån & Spar Bank venter i 2014 en basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 170-190 mio. kr. Aktien, der tirsdag faldt 4,4 pct. til 435 kr., er endnu ikke handlet.

SAS annoncerede onsdag morgen, at det har en landings- og startrettighed (slots-pair) i London Heathrow, hvilket giver luftfartsselskabet en positiv resultateffekt på 60 mio. dollar. SAS-aktien stiger 1,5 pct. til 13,6 kr.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk