Aktier: Genmab i fokus på dag med små udsving

Læs mere
Fold sammen

Onsdag tegner til en dag med små udsving i det toneangivende C25-indeks. Futurespriser peger på, at retningen vil være opad. Selskabsspecifikt vil der være fokus på Genmab efter Darzalex-salgstal for november.

Den tyske DAX-future åbner med et plus på 0,1 pct., og amerikanske futures ligger 0,2 pct. højere i Asien.

Bortset fra Genmab er det småt med selskabsspecifikke nyheder til handlerne, der i stedet har fokus rettet mod, at den amerikanske skattereform bliver vedtaget. Det tegner til at ske senere onsdag.

C25-indekset blev sidst på dagen tirsdag ramt af udsalg og faldt 0,1 pct. til 1138,78 efter mandagens stigning på 1,5 pct. De amerikanske aktiemarkeder ligger mere eller mindre uændrede i forhold til dansk lukketid, på trods af at futures på de tre ledende indeks ligger i små plusser på omkring 0,2 pct.

Der blev solgt for 92,4 mia. dollar af Genmabs kræftmiddel Dazalex i november på det amerikanske marked mod 90,6 mio. dollar i oktober. Det er analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker. November bød dog på færre klinikdage end måneden før.

Genmab faldt 0,8 pct. tirsdag til 1023 kr.

De danske banker kan få opmærksomhed, efter at en analyse fra landbrugets rådgivningscenter Seges viser, at landets banker og realkreditinstitutter har scoret 72 mia. kr. i indtægter fra de økonomisk hårdt trængte landmænd, siden finanskrisen brød ud, skriver Finans.

Nordea faldt tirsdag 1,2 pct. til 75,35 kr., Danske Bank satte sig 0,5 pct. til 242,10 kr., og Jyske Bank tabte 0,2 pct. til 351,80 kr.

ISS meddelte sent tirsdag, at ejendomsservicekoncernen har forlænget en lufthavnskontrakt med Australia Pacific Airports Corporation med fire år. Det er selskabets største sikkerhedskontrakt i en lufthavn på globalt plan. Omkring 600 ISS-ansatte er beskæftiget på aftalen. ISS lukkede stort set uændret tirsdag i 237,90 kr.

Pandora kan også fortsætte i fokus efter tirsdagens stigning på 3,1 pct. til 645,50 kr. Tirsdag tydede det på, at nogle af de mange shortere af aktien har reduceret deres positioner.

FLSmidth landede i toppen af C25-indekset efter en stigning på 3,9 pct. til 352 kr. Der var ikke selskabsspecifikt nyt fra selskabet. Dog har analysehuset Aktieinfo udpeget blandt andet FLSmidth som en potentiel vinder på det danske marked i 2018.

Blandt sidepapirerne leverede Intermail tirsdag et skuffende regnskab efter børslukketid. Driftsoverskuddet (EBIT) før særlige poster i 2016/17 var på minus 2,3 mio. kr., og der var et underskud før skat på 13,4 mio. kr.

/ritzau/FINANS