Aktier: Genmab i fokus efter tal og inden regnskab

De danske aktier ligger onsdag middag i et lille minus med Genmab i midten og i fokus efter at have leveret Darzalex salgstal for januar, og inden selskabet efter børstid leverer regnskab.

(Foto: Nasdaq Copenhagen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq Copenhagen

Det danske C20 Cap-indeks spejler ikke de små stigninger, der ses ude i Europa, og eliteindekset ligger 0,3 pct. under rekordniveauet fra tirsdag i indeks 1077,11.

»Markedet har fundet sig et leje heromkring. Der kommet mere stabilitet ind i det, og det er positivt,« vurderer chefhandler i Danske Bank Mads Zink over for Ritzau Finans.

Han erkender, at nyt fra USA, makrotal og flere ting fra Europa kan rykke markedet, men lige nu har det fundet et stabilt leje.

Bevægelserne i indekset ligger mellem et fald på 1,6 pct. for Jyske Banks vedkommende og en stigning på 1,1 pct. til Pandora.

Lidt under midten ligger Genmab efter at have leveret Darzalex-tal for januar onsdag morgen, og inden selskabet leverer regnskabstal for 2016 efter børstid.

»Genmab trækker lidt overskrifter. Den er der mest fokus på,« siger Mads Zink.

Darzalex-tallene viste en fremgang på 10 pct. på salget i USA.

»Det var godt - men ventet, vurderer chefaktiehandleren og flytter nu fokus til eftermiddagens regnskab, hvor han påpeger, at der tallene vil være i centrum,« men ikke mindst hvad der guides for Darzalex-salget i 2017.

»Der skal guides på mindst 1 mia. dollar. Konsensus, tror jeg, ligger på 1,4 mia. dollar, men der venter jeg ikke skønnet kommer op, men de skal vente minimum 1 mia. dollar i salg for ikke at skuffe markedet,« vurderer han.

Genmab-aktien falder 0,4 pct. til 1416 kr.

I toppen af C20 Cap er Pandora godt kørende med en stigning på 1,1 pct. til 842 kr. Smykkeselskabet vil gøre det lettere for amerikanske aktionærer at handle aktien, og selskabet åbner et ADR-program, som vil blive bestyret af JPMorgan over de næste fem år.

I bunden af indekset ligger Jyske Bank-aktien efter at have leveret et generelt godt regnskab tirsdag.

»Jyske Bank leverede godt nok. De viste gode takter over det hele bortset fra nettorenter, og regnskabet var egentlig ganske udmærket,« lyder det fra Danske Bank.

At aktien falder trods dette, vurderer Mads Zink som fair.

»Aktien var op til regnskabet kørt fra omkring 330 til 380 kr., og vi synes, regnskabet var godt, og vi anbefaler fortsat "køb" og har et kursmål på 410 kr. for aktien,« oplyser han.

En aktie i Jyske Bank koster 366,80 kr. onsdag middag.

Nets ligger også i bunden med et fald på 1,7 pct. til 122,50 kr. Konkurrenten, Danske Banks betalingsløsning Mobilepay, sænker priserne markant over for butikkerne og starter derved en priskrig på betalingsmarkedet. Danske Bank-aktien falder 0,6 pct. til 241,10 kr.

A.P. Møller-Mærsk og Dong Energy ligger angiveligt i forhandlinger om en fusion af de to selskabers olieaktiviteter. Det skriver Børsen med henvisning til anonyme kilder. Et perfekt match, men også som en vanskelig opgave, vurderer KPMG-rådgiver. Mærsk B-aktien falder 1,3 pct. til 11.780 kr.