Aktier: Genmab helt i front i dag og i maj

Børsens kæledægge var også tirsdag Genmab, der ud over at blive dagens aktie også var månedens absolutte C20-aktie.

Foto: Erik Refner. Genmabs topchef Jan van de Winkel.
Læs mere
Fold sammen

Genmab er i maj steget mere end en fjerdedel og endte tirsdag i C20-toppen. Lige før lukketid mandag oplyste selskabet om en milepælsbetaling på over 200 mio. kr. fra partneren Janssen.

Genmab steg tirsdag igen til over 1200 kr., da den lukkede i 1208 efter en stigning på 1,2 pct.

Det samlede C20 Cap-indeks endte med et lille fald på 0,02 pct.i 1055,51 - "kun" omkring 10 point fra rekordniveauet fra august sidste år. I Europa lå de toneangivende indeks ved dansk lukketid med fald på 0,2-0,7 pct.

- Der var tirsdag ikke noget væsentligt selskabsspecifikt på det danske marked, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Han vurderer, at markedet også resten af ugen vil være stille og roligt og afvente nøgletal - ikke mindst fredagens arbejdsmarkedsrapport fra USA. Usikkerhed om brexit og FOMC-mødet er også med til at lægge en dæmper på markedsdeltagernes gøren og laden.

VESTAS OP

Vestas-aktien var relativt upåvirket af et regnskab fra konkurrenten Suzlon Energy, som med sine tal for 2015/16 kunne vise sit første overskud i fem år. Suzlon har et stærkt fodfæste på sit hjemmemarked Indien, hvor selskabet i det forgangne regnskabsår øgede sin markedsandel til 26 pct. fra 19 pct. året før.

Vestas steg 0,8 pct. til 479 kr.

Mærsk-aktierne startede dagen med at ligge i bunden, men endte i den gode ende af C20. En stigende oliepris de sidste uger med stabilisering omkring niveauet 48-50 dollar per tønde, og fragtrater, der steg i sidste uge, kan være forklaringen. Både A- og B-aktien steg henholdsvis 0,5 og 0,4 pct. til 8335 kr. og 8610 kr.

AARSLEFF LAVERE TRODS FEMERNKONTRAKT

Uden for C20-regi faldt entreprenørselskabet Per Aarsleff 1,5 pct. til 164,50 kr. Nordea sænkede anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" og kursmålet til 183 kr. fra 260 kr.

Det skete efter selskabets regnskab for andet kvartal mandag, hvor Aarsleff nedjusterede forventningerne til hele året. Det fik mandag aktien til at falde 6,7 pct. Det hjalp ikke på kursen, at Aarsleff mandag aften oplyste, at det har indgået en betinget kontrakt om tre ud af fire store tunnelkontrakter på Femern-forbindelsen, der vil indbringe Aarsleff 0,5 mia. euro.

OPREJSNING TIL BIOPORTO

Mandagens prygelknabe Bioporto fik lidt oprejsning og steg 6,1 pct. til 2,60 kr. Mandag faldt aktien med 45,7 pct., efter at selskabet i weekenden havde meddelt, at man ikke fik de amerikanske sundhedsmyndigheders accept af selskabets NGAL-test.

Topsil leverede tal for første kvartal. Selskabets fortsættende aktivitet, der består af ejendomsdrift i Polen, leverede en omsætning på 3,7 mio. kr. mod 3,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsunderskuddet steg en smule til 4 mio. kr. fra 3,9 mio. kr., mens resultatet efter skat i de fortsættende aktiviteter blev et underskud på 6,5 mio. kr. mod et tab på 7,1 mio. kr. i første kvartal af 2015.

Topsil-aktien faldt 5 pct. til 20,5 øre.

SAS steg 0,6 pct. til 18,60 kr., selv om Swedbank sænkede sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "køb", mens kursmålet blev skåret til 20 kr. fra 24 kr.

NORDICOM NAVNGAV INVESTOR

Nordicom er i fuld gang med en restrukturering af forretningen, og selskabet satte tirsdag navn på den nye mulige investor. Det er det svenske selskab Kvalitena, der muligvis står klar med en pengeindsprøjtning, der kan redde Nordicom ud af det økonomiske morads, som selskabet er havnet i.

Det fremgik af en meddelelse til fondsbørsen, efter at Nordicom i slutningen af april fortalte om samtaler med en hemmelig nordisk investor.

- Kvalitena AB har nu afsluttet sine undersøgelser af Nordicom og har i den forbindelse fremsendt et konkret tilbud på en transaktion, der kan føre til en restrukturering af koncernen, skrev Nordicom.

Nordicom endte uændret i 2,03 kr.

 

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk