Aktier: Genmab går til bunds efter patenttvist

Genmab er slået bak tirsdag i kølvandet af en patenttvist i USA og er gået til bunds i C20 Cap-indekset, der i det hele taget er ramt af generelt mismod efter fald på de asiatiske børser.

Biotekvirksomheden Genmab. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen

C20 Cap-indekset er åbnet 1 pct. lavere i 992,95 efter fald i samtlige eliteaktier.

Genmab bakker 3,7 pct. til 890,50 kr. Det tyske biotekselskab Morphosys har sagsøgt Genmab og partneren Janssen Biotech for patentbrud hos retten i Delaware. Det fremgår af en meddelelse fra det tyske selskab.

I en separat meddelelse fra Genmab fra sent mandag aften oplyser det danske selskab, at det sammen med Janssen er ved at træffe beslutning om et "passende modsvar" på sagsanlægget.

Blandt bankerne falder Nordea med 2 pct. til 60,80 kr. og ligger dermed næstnederst i C20 Cap. Jyske Bank er placeret i den øvre halvdel af indekset med et fald på 0,8 pct. til 295,70 kr.

Både Nordea og Jyske Bank får tirsdag fortsat omtale, efter at det er kommet frem, at bankerne har lavet forretninger med det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca, der i de seneste dage er kommet i verdens søgelys for sin påståede rolle med at hjælpe klienter med at gemme formuer i skattely. Mandag faldt Nordea med 0,9 pct. til 62,05 kr., og Jyske Bank sivede 0,4 pct. til 298 kr.

Nordea dropper nu alt samarbejde med advokatfirmaet Mossack Fonseca. Det sker ifølge svensk tv, fordi firmaet angiveligt har assisteret med omfattende skattely i Panama.

Jyske Bank kalder i en skriftlig udtalelse den fremsatte kritik af banken for udokumenteret og helt grundløs.

A.P. Møller-Mærsk meddelte mandag, at gruppen overvejer at lukke næsten al produktion af gas i den danske del af Nordsøen i 2018, hvis der ikke findes en økonomisk løsning for produktionen. En nedlukning kan betyde milliardhuller i statskassen.

Tirsdag har et prisfald på olie igen bidt sig fast. Prisen på en tønde nordsøolie, Brent, er sivet til 37,60 dollar tirsdag morgen. Det er det laveste niveau i omkring en måned, og et fald på over 2 pct. i forhold til niveauet mandag ved dansk børslukketid. B-aktien i Mærsk falder med 1,5 pct. til 8315 kr. og er sammen med A-aktien placeret blandt de fem mest faldende C20-aktier.

ISS har fået støvet sit kursmål af hos britiske HSBC, der har løftet det til 230 kr. fra 190 kr. Anbefalingen "reducer" fastholdes, og kursmålet ligger også en pæn bid under kursen tirsdag morgen, hvor servicekoncernen falder 0,1 pct. til 263,70 kr.

Bang & Olufsen kan få opmærksomhed inden offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal i morgen onsdag. Inden regnskabet er blikket dog mest rettet mod Kina og den kinesiske rigmand Qi Jianhong, der har vist interesse for at byde på Struer-koncernen. B&O-aktien falder med 0,7 pct. til 69,50 kr. tirsdag morgen.