Aktier: Genmab fortsætter rekordjagten i negativt marked

Det danske aktiemarked er tirsdag morgen lagt fra land med et lille fald, hvilket også blev indikeret op til markedsåbning af særligt gårsdagens udvikling blandt de amerikanske aktier.

Foto: Erik Refner

Mandag lukkede de ledende aktieindeks i USA nemlig med marginale kurstab, og siden har de amerikanske aktiefutures tirsdag morgen peget i retning af nye fald - om end i den mindre størrelsesorden.

Herhjemme starter det danske C20 Cap-indeks tirsdag med at gå 0,3 pct. tilbage til 1022,17. Det følger ovenpå en mandag, hvor eliteindekset endte 0,1 pct. højere i 1025,81.

På selskabsfronten er der blandt andet fortsat interesse om Genmab, der stiger 0,9 pct. til 1216 kr. og på den måde fortsætter fremgangen efter mandagens lukkerekord på 1205 kr.

Mandag fik biotekselskabet en markedsføringsgodkendelse for kræftmidlet Darzalex på det europæiske marked, hvilket kom i forlængelse af, at Det Europæiske Lægemiddelagenturs medicinske komité tidligere på året havde anbefalet at sende midlet på markedet i Europa.

FDA SER PÅ NOVOS XULTOPHY

Bliver blikket vendt mod medicinalbranchen, kommer der senere tirsdag nyt omkring Novo Nordisk, der falder 0,1 pct. til 355,40 kr. I løbet af dagen skal de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vurdere sikkerhed og effekt af selskabets diabetes 2-kombinationsbehandling Xultophy.

Ekspertpanelet skal efterfølgende give et bud på, om midlet kan anbefales til godkendelse i USA.

Inden for energiindustrien bliver der i tirsdag afholdt en stor vindkonference i USA, som kan spille ind på Vestas' kursudvikling, efter at vindmølleproducenten fra morgenstunden er lagt fra land ved at falde 0,1 pct. til 439,30 kr.

Nyt er der til gengæld allerede kommet om biotekvirksomheden Novozymes, der falder 0,8 pct. til 316,90 kr.

Ifølge dagbladet Børsen har selskabets satsning i Italien med verdens første fabrik for industriel produceret andengenerations bioethanol udviklet sig til en stor fiasko. Fabrikken er nedskrevet til nul, samtidig med at massive produktionsvanskeligheder fortsat hærger, skriver avisen.

FORTSAT FALD I ARKIL

Uden for det danske eliteindeks kom entreprenørselskabet Arkil mandag i modvind, efter at Banedanmark ophævede en sporombygningskontrakt med konsortiet Strukton Rail i relation til arbejde på Østfyn.

Arkil har en andel på 50 pct. i samarbejdet, og den tabte kontrakt ventes at påvirke selskabets forventninger til omsætning og resultat negativt for 2016. Ovenpå mandagens fald på 6,6 pct. går Arkil-aktien tirsdag tilbage med 4,5 pct. til 972 kr.

Tirsdag morgen har Exiqon meddelt, at selskabets bestyrelse har fået støtte til overtagelsestilbuddet fra hollandske Qiagen om at købe alle udestående aktier i Exiqon.

Hvis ikke overtagelsestilbuddet accepteres senest den 6. juni 2016 i overensstemmelse med forlængelsen af tilbudsperioden, planlægger Exiqon at fokusere sine aktiviteter, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse. Exiqon-aktien ligger uændret i 17,90 kr.

TILBAGEGANG I BRØNDBY

Inden tirsdagens markedsåbning har fodboldklubben Brøndby IF afleveret sit regnskab før første kvartal, der blandt andet viser, at underskuddet er steget i perioden på trods af stigende indtægter fra partnere og sponsorer.

Den resultatmæssige tilbagegang ændrer dog ikke ved selskabets finansielle forventninger til 2016, hvor Brøndby IF fortsat venter at ramme et resultat før skat på minus 15-25 mio. kr. Tirsdag morgen falder fodboldaktien 3,7 pct. til 0,78 kr.

Senere på dagen kommer der regnskaber fra æggebakkeproducenten Hartmann, landbrugs-koncernen Firstfarms og industriselskabet Skako. Inden de enkelte offentliggørelser ligger Hartmann uændret i 261 kr., mens Firstfarms falder 0,7 pct. til 45,40 kr. Slutteligt ligger Skako fladt i 63 kr.

Tirsdag fragår der desuden udbytte på 1500 kr. i aktien i Speas. Efter at aktien mandag lukkede 0,7 pct. højere i 14.200 kr., bliver Speas-aktien tirsdag morgen handlet 9,8 pct. lavere til 12.810 kr.