Aktier: Genmab fortsætter med at storme frem

Der er ikke noget, der tilsyneladende kan stoppe Genmabs aktie. Fredag morgen fortsætter aktien sin rekordkurs og ligger fra morgenstunden til endnu en rekorddag med en stigning på 1,1 pct. til 676,50 kr.

Læs mere
Fold sammen

Torsdag skrev Financial Times, at investorerne har fået fornyet appetit på den amerikanske medicinalindustri, hvor aktierne i bioteknologiske virksomheder nåede et rekordhøjt niveau denne måned. Flere investorer satser stort på biotekselskaber, som er tæt på teknologiske gennembrud, hvilket fik Nasdaq Biotech-indekset til at stige med hele 30 pct. onsdag eftermiddag. Og det har fået investorerne til at kaste sig over Genmab.

Genmab toppes dog af Coloplast, der ligger forrest i feltet af eliteaktier fredag morgen. Coloplast stiger med 1,7 pct. til 490 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

Samlet ser det ud til, at indeksrekorden i C20 Cap fra torsdag vil blive slået fredag. Sker det, vil eliteindekset have sat rekord i fire ud af fem dage i denne uge. C20 Cap-indekset stiger efter 20 minutters handel med 0,2 pct. til indeks 1056,9.

Det er den græske optimisme om en vedtaget gældsaftale, der fortsat blæser ind over aktiemarkederne. Forbundsdagen i Berlin skal fredag stemme om aftalen, og her forventes et ja.

Ud over grækerne er der nok for de danske investorer at skele til, da der kommer en række regnskaber fredag blandt andet i Sverige. Men der er stille på børsen i København.

I den tunge ende af indekset ligger Nordea, der var en af de få faldende aktier torsdag. Aktien falder med 0,6 pct. til 88 kr. trods et pænt kvartalsregnskab torsdag. Fredag er der tikket nye kursmål ind fra de andre bankers analytikere. JP Morgan øget sit kursmål til 101,92 kr. fra 97,37 kr., mens Swedbank har sænket anbefalingen til "neutral" fra "køb", viser data fra Bloomberg.

Nordea har selskab af FLSmidth, der falder med 0,5 pct. fredag morgen til 329,40 kr. efter at have været torsdagens topscorer ovenpå et regnskab fra svenske Atlas Copco. Fredag er der igen kommet branchenyt fra Sverige i form af regnskab fra konkurrenten Sandvik, der blandt meget andet servicerer og leverer til den globale mineindustri lige som FLSmidth.

Sandvik præsterede for årets andet kvartal et overskud før skat på 2,3 mia. svenske kr. Blandt analytikerne var der ifølge SME-direkt ventet et overskud på 2,4 mia. svenske kr., skriver nyhedsbureauet Direkt. Ordreindgangen er talt sammen til 22,7 mia. svenske kr., og her havde analytikerne ventet en tilgang på 22,9 mia. svenske kr.

Også Vestas, der falder med 0,2 pct. til 376,60 kr., kan også se frem til konkurrentnyt fredag. Efter frokosttid afleverer General Electric regnskab for andet kvartal, hvor der blandt andet ventes nyt om situationen for GE Wind.

Aktien i TDC kan også rykke efter nyt fra den svenske telesektor. Inden børsåbning melder svenske Teliasonara om udfordrende markedsforhold i Danmark i regnskabet for andet kvartal. Selskabet kunne rapportere om en fremgang i omsætningen i Danmark på 4 pct. til 1448 mio. svenske kr. Driftsoverskuddet, EBITDA, derimod faldt til 162 mio. svenske kr. fra 189 mio. svenske kr.

Siden andet kvartal sidste år har selskabet dog fået flere 18.000 flere mobilkunder, da antallet af kunder er opgjort til 1,624 mio. Selskabet forsøger at fusionere sine danske aktiviteter med norske Telenors danske, men har endnu ikke fået myndighedgodkendelserne igennem.

TDC falder med 0,1 pct. fredag til 53,20 kr.

Novo Nordisk ligger til endnu en rekord, efter at være nået op over kurs 400 torsdag for første gang. Aktien stiger med 0,4 pct. til 404 kr.

Flere aktier står til at slå lukkerekorderne fra torsdag. ISS stiger med 0,2 pct. til 242,40 kr., Novozymes fortsætter rekordkursen med en stigning på 0,6 pct. til 353,90 kr., enzymkollegaen Chr. Hansen stiger ligeledes med 0,6 pct. til 377 kr., mens DSV lige holder fast med neglene med en stigning på 0,04 pct. til 237 kr.

Udenfor eliteindekset kæmper småaktionærerne i Mols-Linien mod en overtagelse af kapitalfonden Polaris. I Berlingske oplyser Thomas Tang, der repræsenterer modstanden mod overtagelsestilbuddet, at gruppen af "nej tak"-aktionærer er over 5 pct. Den skal dog op over 10 pct. for at kunne blokere en tvangsindløsning. Mols-linen falder med 0,5 pct. til 37 kr. fredag.

/ritzau/FINANS