Aktier: Genmab forrest i forholdsvis stille marked

Genmab klatrer helt til tops i et ellers forholdsvis stille dansk aktiemarked tirsdag middag.

Regnskabet sent mandag var bedre end selskabets egne forventninger, og flere finanshuse har opjusteret kursmålet for aktien tirsdag. Den cocktail holder investorerne af.

Det danske eliteindeks C20 Cap ligger tirsdag ved 11.15-tiden lige netop i negativt territorium med et fald på knap 0,1 pct. til 937,73.

- Det er et forholdsvis stille marked - lidt interesseløst. Bortset fra i Genmab, der belønnes for mandagens regnskab, er der små bevægelser, vurderer afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Han fremhæver, at rigtig fine detailsalgstal fra Tyskland ikke kunne rykke markedet.

- Det skyldes nok, at markederne er meget overkøbte, når vi kigger på indeksene. Det begynder at se anstrengt ud på mange indeks. Det er lidt teknisk præget, og vi skal lige absorbere de stigninger, der har været på det sidste både herhjemme og flere steder ude i Europa, vurderer han og skønner, at markedet nok står over for en "puster", da regnskabssæsonen stort set er overstået.

- Nu er det geopolitik og makrotal, der kan påvirke, siger han.

Genmab overgik med sit regnskab egne forventninger til 2014. Regnskabet bød på et driftsresultat på 265,2 mio. kr., mens prognosen lød på 175-250 mio. kr.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, peger på, at selskabet også i år vil fokusere på at maksimere værdien af sin pipeline og lægemiddelteknologier samt fastholde en disciplineret tilgang til udgifterne. Samlet belønner aktiemarkedet præstationen med en stigning på 3,8 pct. til 503,50 kr.

Carlsberg stiger næstmest i C20-regi med et løft på 2,2 pct. til 571 kr.

- Der er nok nogle investorer, der ser positivt på, at der måske er ved at komme ro i Ukraine, siger Ole Kjær Jensen.

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) skal spille en mere aktiv rolle i implementeringen af våbenhvilen i det østlige Ukraine. Det er de fire lande bag den såkaldte Minsk-aftale mandag aften blevet enige om. Der skal sendes flere OSCE-observatører til det østlige Ukraine for at overvåge våbenhvilen. Ukraine har også indgået en gasaftale med Rusland.

William Demant Holding fortsætter desuden op med en stigning på 0,8 pct. til 561,5 kr. Høreapparatproducenten kom i sidste uge med et opløftende regnskab, hvilket har fået flere finanshuse til at justere kursmål. Senest Goldman Sachs, der har øget sit til 590 kr. fra 570 kr. og holdt fast i anbefalingen ”køb”.

I bunden af C20 ligger FLSmidth-aktien efter fire dag dage med stigninger. Aktien tager et fald på 1,6 pct. til 306,90 kr., men er dog siden sidste tirsdag steget mere end 3 pct.

Spar Nord oplyser tirsdag morgen, at banken har besluttet at udbetale et ekstraordinært udbytte på 251 mio. kr., som den har tjent på salg af de aktier, den ellers stod til at modtage som følge af fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank.

Spar Nord Bank har været storaktionær i Nørresundby Bank, men ønskede ikke at være aktionær i den sammensmeltede bank med Nordjyske Bank. De 251 mio. kr. svarer til 2 kr. per aktie, og da Spar Nord allerede havde foreslået et udbytte på 1,6 kr. per aktie, lander det samlede udbytte for 2014 på 3,6 kr. per aktie.

Aktien i Spar Nord stiger 3,3 pct. til 63 kr.

Der er senere tirsdag regnskab fra Mols-Linien. Meget af spændingen blev dog udløst allerede 13. februar, hvor de foreløbige tal blev lagt frem. Overskuddet steg ifølge den opgørelse til 34,5 mio. kr., inklusive en erstatning fra Tryg, mod et underskud på 35,1 mio. kr. i 2013. Rederiaktien stiger 3,3 pct. til 31,5 kr.

Veloxis, der også regnskabsaktuel tirsdag, stiger 1 øre til 1,12 kr. Ifølge selskabets egen prognose ventes der i 2014 et driftsunderskud på 40-70 mio. kr. og et nettotab på 20-50 mio. kr.

Rederiet Norden, der er regnskabsaktuel onsdag, stiger 0,7 pct. til 148,80 kr. Op til regnskabet har Danske Bank løftet kursmålet med en tyver til 165 kr.