Aktier: Genmab fører an på salgstal for Darzalax

Genmab ligger helt i toppen af det danske eliteindeks onsdag morgen, efter at der er kommet en salgsopgørelse for kræftmidlet Darzalax fra det amerikanske marked fra analysehuset Symphony Health.

Genmabs topchef Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Ifølge Bloomberg er salget af Darzalex steget til 33,1 mio. dollar i februar mod 26,3 mio. dollar i januar. Biotekselskabet selv venter et samlet salg af Darzalex mod knoglemarvskræft på 250-300 mio. dollar i 2016. Men det estimat er formentlig for lavt, vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen efter at have set nærmere på salgstallene.

- Nu ser vi den her meget klare vækst (26 pct., red.) måned til måned, og selv om væksten formentlig vil komme lidt ned, så vil vi lande noget over den prognose, som Genmab har til Darzalex-salget, siger Søren Løntoft Hansen og uddyber:

- Jeg synes, at et salg på 600 mio. dollar virker inden for rækkevidde.

Aktien stiger med 2,1 pct. til 859,50 kr. onsdag morgen.

C20 LIGGER HØJERE
Samlet set ligger det danske C20 Cap i et plus på 0,6 pct. til indeks 996,3 få minutter inde i onsdagens handel, efter at bekymringerne tirsdag fejede ind over aktiemarkedet efter angrebene i Bruxelles. Men da omfanget af bombningerne i den belgiske hovedstad blev kendt, rettede C20 Cap sig - og indekset lukkede således dagen med en stigning på 0,4 pct.

- Markedet kom tilbage tirsdag efter bombeangrebene i Bruxelles, efter at den første chokreaktion havde lagt sig. Man ser tilbage på, hvordan de finansielle data efter eksempelvis angrebet i Frankrig udviklede sig. Og der kunne man ikke se noget effekt efter angrebet i Paris, siger Ib Fredslund Madsen, der er aktiestrateg i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Lige efter Genmab ligger Pandora med en stigning på 1,6 pct. til 836,50 kr., efter at det franske finanshus Kepler Cheuvreux har fået et særligt godt øje til Pandora-aktien, som er kommet på finanshusets topliste over nordiske aktier, skriver Bloomberg News. Kepler Cheuvreux' anbefaling er fortsat "køb", mens kursmålet er på 1000 kr.

TDC var en af tirsdagens topscorere på det danske aktiemarked, efter at schweiziske Credit Suisse spåede et muligt frasalg til Telia og derudover løftede anbefalingen af TDC-aktien til "outperform". TDC steg tirsdag med 2,9 pct. og ligger onsdag morgen til en stigning på 0,8 pct. til 32,44 kr.
Og så har GN Store Nord, der stiger med 0,8 pct. til 134,60 kr., fået løftet kursmålet hos Nordea med 6 kr. til 135 kr. Anbefalingen er fortsat "hold", viser data fra Bloomberg.

FLSmidt ligger ligeledes i den øverste halvdel af C20, på trods af at Atlas Copco, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, har meddelt, at man vil lukke to fabrikker i USA og flytte produktionen til en tredje.

- Minemarkedet går gennem en svær periode. Desværre vil tiltagene også berøre nogle af vores ansatte, siger Johan Halling, formand for forretningsområdet Mining and Rock Excavation Technique, i meddelelsen.

FLSmidth stiger med 0,8 pct. til 268,40 kr.

KINESER SPØGER I KULISSEN HOS B&O
Bang & Olufsen var i fokus tirsdag, da den kinesiske rigmand Qi Jianhong erklærede sin kærlighed til det danske elektronikselskab og oplyste, at han overvejer et bud. Ifølge Berlingske Business vil buddet være på 85 kr. per aktie, skriver avisen onsdag. Og aktien stiger med 8,8 pct. til 74 kr. i dagens første handler.

Qi Jianhong har gennem måneder forhandlet med B&O's bestyrelse med formand Ole Andersen i spidsen. Det offentliggjorde B&O-bestyrelsen tirsdag på foranledning af Qi Jianhong og hans Sparkle Roll Group - men uden at oplyse et konkret købstilbud eller bare en tilkendegivelse af en pris. Det formodede tilbud på 85 kroner per aktie - eller 3,6 mia. kr. - er 25 pct. over tirsdagens lukkekurs, hvor aktien faldt med 0,7 pct.

Også udenfor eliteindekset kommer Silkeborg IF Invest med regnskab for 2015. SIF kom ud af 2015 med et overskud på 9,1 mio. kr. efter et underskud året før på 7,5 mio. kr. Aktien stiger med 7,2 pct. til 5,95 kr.

Der kan også fortsat komme fokus på tirsdagens højdespringer: Skako. Det fynske industriselskab kom med regnskab for 2015 tirsdag, og det var så fornøjelig læsning for investorerne, at de sendte aktien op med 25 pct. Onsdag morgen stiger aktien fortsat - nu med 5 pct. til 52,50 kr. Regnskabet viste blandt andet et overskud på 13,2 mio. kr. mod et underskud året før på 7,5 mio. kr.