Aktier: Genmab endnu engang til bunds i negativt marked

Genmab tog onsdag for anden dag i træk bundplaceringen blandt de danske eliteaktier, som var nogenlunde lige delt mellem stigende og faldende aktier.

C20 Cap-indekset lå ved 13-tiden til et fald på 0,3 pct., inden det gik ned på grund af tekniske problemer og ikke blevet opdateret resten af dagen.

Tirsdag faldt biotekaktien med 6,2 pct., efter at et indlæg under kræftkonferencen ASH i USA satte gang i spekulationer om udsigterne for salget af kræftmidlet Darzalex i 2018, og onsdag lagde aktien yderligere 5,2 pct. til det kursfald, så den lukkede i 1052 kr.

- Der har igen været en del fokus på Genmab. Der cirkulerede allerede tirsdag tvivl om deres præsentation ved ASH-konferencen, omkring hvorvidt man var ude at lave en implicit nedjustering af Darzalex-salget i 2018.

- Derudover er der også tvivl om, at man måske kan imødese noget konkurrence fra selskaber, der har et præparat, som konkurrerer med Darzalex. De to ting giver noget pres på aktien, forklarer Kim Sejdelin, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Genmab var dog tirsdag ude at understrege, at det ikke har givet en prognose for salget af Darzalex.

På tværs af de europæiske børser var stemningen ligeledes negativ. Det tyske Dax-indeks faldt 0,3 pct., det franske CAC 40-indeks faldt 0,4 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks steg 0,1 pct.

INGENIØRKONCERN TIL TOPS

I den anden ende af det danske eliteindeks var FLSmidth at finde med en stigning på 2,9 pct. til 343 kr.

- Glencore, en af deres kunder, var tirsdag ude at signalere, at de vil øge investeringerne, og det kan måske være med til at trække aktien op.

- Derudover har kunden Caterpillar været ude at melde om en accelererende vækst i Latinamerika, og det kan også trække, siger Kim Sejdelin.

Ligeledes i toppen lå ISS og GN Store Nord- begge uden selskabsspecifikt nyt. Servicevirksomheden steg 1,6 pct. til 234,30 kr., mens høreapperatsproducenten lagde 1,2 pct. til aktiekursen til 201,10 kr.

MEDVIND TIL VESTAS

Vestas kørte ved middagstid parløb i bunden af eliteindekset med Genmab, men en indisk ordre på 250 megawatt (MW) - som er selskabets største nogensinde - var med til at trække aktien den anden vej, og den sluttede 0,6 pct. højere i 396,40 kr.

Det drejer sig om en bestilling på 125 eksemplarer af V110-møllen til et projekt i delstaten Gujarat i det vestlige Indien. Møllerne ventes færdiginstalleret i tredje kvartal af 2018, og derefter skal Vestas servicere møllerne i ti år med en AOM 4000-aftale.

Onsdag kunne Recharge News ligeledes berette, at Vestas' amerikanske storkunde, Xcel Energy, kan melde om fremskridt i udviklingen af sine gigantiske vindprojekter i New Mexico og Texas.

Vestas-aktionærerne skal dog ifølge Kim Sejdelin ikke ånde lettet op endnu.

- Den amerikanske skattereform og dens indhold er ikke på plads endnu. I værste fald skal der barberes en del af de estimater, man har for Vestas. Det amerikanske marked ser noget usikkert ud i 2018 og 2019, vurderer senioraktierådgiveren.

OPFORDRING TIL NILFISK-FUSION

Den aktivistiske hedgefond Primestone Capital opfordrede onsdag danske Nilfisk og amerikanske Tennant til at slå sig sammen til ét stort selskab.

Hedgefonden, som ejer mere end 5 pct. af aktierne i begge selskaber, mener, at en fusion mellem de to rengøringsmaskineproducenter vil skabe en global markedsleder inden for professionelt rengøringsudstyr.

Nilisk-aktien steg 7,1 pct. til 318,90 kr.

HARBOES RAMT AF DÅRLIGT VEJR

Uden for det danske eliteindeks leverede flere selskaber regnskaber onsdag.

Bryggeriet Harboes blev ramt af dårligt sommervejr i Nordeuropa på både omsætningen og indtjeningen, og det fik bryggeriet at nedjustere sine forventninger til årets resultat.

Selskabet venter nu et driftsresultat før afskrivninger, finansielle poster og skat på 110-120 mio. kr. mod tidligere 140-150 mio. kr., mens resultatet før skat nu ventes at lande på 15-25 mio. kr. mod tidligere 40-50 mio. kr.

Harboes-aktien faldt 6,8 pct. til 95,50 kr.

Plastkoncernen Rias kom med et helårsregnskab, som bød på et stort set identisk resultat sammenlignet med året før. Omsætningen veg en smule til 264,4 mio. kr. fra 266,2 mio. kr., mens bundlinjen var 6,2 mio. kr. mod 6,3 mio. kr. året før.

Rias-aktien steg 9,8 pct. til 439 kr.

Rederiet Norden fik løftet sin anbefaling af Jyske Bank til "køb" fra "sælg", mens kursmålet blev løftet til 125 kr. fra 110 kr. Aktien kvitterede ved at steg 2,8 pct. til 116,70 kr.

/