Aktier: Genmab dykker mens SAS stiger uden for rødt C20

Luftfartsselskabet SAS var klar med sit endelige årsregnskab forud for børsåbningen tirsdag, og investorerne sender kort efter handelsstart aktien op uden for det danske eliteindeks, der omvendt starter med et fald.

Læs mere
Fold sammen

Kort efter handelsstart falder C20 Cap-indekset 0,3 pct. til 1125,46, hvor Lundbeck og Mærsk placerer sig i toppen, mens Genmab og Vestas omvendt starter i bunden af indekset.

SAS KLAR MED ENDELIGT REGNSKAB

SAS' endelige regnskab for fjerde kvartal af 2016/17 viser et overskud før skat og engangsposter for kvartalet på 657 mio. svenske kr. mod 577 mio. svenske. kr. i samme kvartal af 2015/16, mens omsætningen steg til 11,6 mia. svenske kr. fra 11,1 mia. svenske kr.

Resultatet af primær drift (EBIT) gav et overskud på 780 mio. svenske kr. mod 680 mio. svenske kr. SAS' brændstofomkostninger steg i fjerde kvartal til 1774 mio. svenske kr. fra 1959 mio. svenske kr.

Flyselskabet havde i forvejen taget noget af overraskelsen væk fra regnskabet for regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af oktober, efter det rapporterede foreløbige tal den 3. november.

SAS udbetaler ikke udbytte til sine ordinære aktionærer. Ejerne af præferenceaktier kan dog se frem til deres faste kvartalsmæssige udbytte, inden de efter planen får indløst deres aktier i starten af 2018.

Aktien stiger 2,1 pct. til 19,60 kr.

ØRSTED OPJUSTEREDE

Ørsted, der tidligere var kendt som Dong Energy, opjusterede mandag efter børslukketid sine forventninger til årets driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) efter det delvise frasalg af havmølleparken Borkum Riffgrund 2.

Energiselskabet venter nu et EBITDA for helåret på 21 mia. kr. mod tidligere 19-21 mia. kr. Salget blev allerede annonceret den 7. august, men gik først igennem mandag.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal i starten af november oplyste Ørsteds koncernfinans- og økonomidirektør, Marianne Wiinholt, til Ritzau Finans, at selskabet ventede, at det ville lukke handlen i fjerde kvartal af 2017.

Den schweiziske storbank UBS har desuden hævet kursmålet for aktien til 380 kr. fra 365 kr., viser data fra Bloomberg News. Storbanken gentager sin købsanbefaling.

Energiaktien starter 0,5 pct. lavere i 345,40 kr.

GENMAB PRÆSENTEREDE PÅ KONFERENCE

Genmab holdt natten til tirsdag dansk tid forsknings- og udviklingsdag i Atlante og præsenterede resultater for kræftmidlet Darzalex. Det skete som led i en kræftkonference arrangeret af American Society of Hematology. Amerikanske Jefferies ser præsentationen som lovende og opmuntrende for midlet.

Det amerikanske biotekselskab Bluebird er dog løbet med en stor del af opmærksomheden på konferencen, da selskabet ifølge flere storbanker har et særdeles lovende middel - CAR-T - under udvikling.

- Imidlertid vil Darzalex sandsynligvis være forankret som rygraden i første og anden behandling, hvor varigheden af behandlingen er år og ikke måneder, og derfor er den konkurrencemæssige påvirkning sandsynligvis minimal, skriver Jefferies.

Tirsdag falder Genmab-aktien 5 pct. til 1124 kr.

FLSmidth har været under lup hos analytikerne hos Goldman Sachs. Børshuset har fundet, at kursmålet skulle sænkes til 420 kr. fra 460 kr., mens anbefalingen forbliver køb, viser data fra Bloomberg.

Aktien ligger stort set uændret i 334,70 kr.

NYT FRA EGETÆPPER OG KBHL

I løbet af tirsdagen er Egetæpper klar med regnskab for andet kvartal. For 2017/18 venter selskabet en omsætning på 1150-1225 mio. kr. samt pengestrømme fra driftsaktiviteten på 90-100 mio. kr. Desuden ventes en EBIT-margin på 7-8 pct.

Kort efter børsåbningen er aktien endnu ikke handlet.

Nyt kommer der også fra Københavns Lufthavne, som offentliggør de månedslige tal på passagerer i lufthavnen. Denne gang er det tal, der dækker november.

Lufthavnsaktien ligger uændret i 5670 kr.