Aktier: Genmab bliver solgt fra efter stor kursstigning

Biotekselskabet kunne torsdag fortælle, at kræftmidlet Darzalex i et forsøgsstudie sammen med tre andre midler har vist sig at bremse risikoen for fremskreden sygdom eller død med 50 pct. sammenlignet med en patientgruppe, der kun fik de tre øvrige midler. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Lars Møller

Det danske aktiemarked bevæger sig omkring nulpunktet fredag, hvor Genmab er ramt af et lettere udsalg efter en markant stigning torsdag.

Biotekselskabet kunne torsdag fortælle, at kræftmidlet Darzalex i et forsøgsstudie sammen med tre andre midler har vist sig at bremse risikoen for fremskreden sygdom eller død med 50 pct. sammenlignet med en patientgruppe, der kun fik de tre øvrige midler.

Ifølge flere analytikere betyder resultaterne, at der er gode chancer for, at Darzalex i fremtiden kan blive brugt som den første behandling for patienter med knoglemarvskræft, hvor det i dag kun er nummer to, og dermed kan midlet blive solgt til langt flere patienter.

Genmab-aktien steg torsdag 11,3 pct., men fredag falder aktien 1,9 pct. til 1419 kr. Det samlede aktiemarked er relativt roligt, og C20 Cap-indekset stiger 0,1 pct. til 1172,09.

I toppen af eliteindekset finder man Vestas, der uden nyheder stiger 1,2 pct. til 573 kr. Pandora-aktien ligger 0,8 pct. højere i 655 kr. og fortsætter dermed en positiv udvikling fra torsdag, hvor den amerikanske Pandora-forhandler Signet Jewelers overraskede positivt med sit regnskab, der uventet bød på salgsvækst.

Mens den første del af ugen har budt på et bjerg af regnskaber, er fredagen mere stille, og eneste danske selskab i ilden har været Bavarian Nordic.

Biotekselskabet løftede omsætningen i andet kvartal til 397,3 mio. kr. fra 116,6 mio. kr. i samme periode året før, mens driftsresultatet blev vendt til et plus på 102,3 mio. kr. fra et minus på 54,1 mio. kr. Aktien stiger 1,1 pct. til 423 kr.

Der er også fremgang til softwarevirksomheden Simcorp, der får et mindre comeback efter en hård torsdag med et stort kursfald efter et skuffende regnskab.

SEB har efterfølgende hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold", og Simcorp-aktien stiger 0,5 pct. til 366 kr.

Foran sig har investorerne et par imødesete taler fra centralbankverdenens største spidser i form af Janet Yellen og Mario Draghi, chef for henholdsvis den amerikanske centralbank og Den Europæiske Centralbank, som fredag eftermiddag og aften taler ved en konference i Jackson Hole i Wyoming i USA.

Der er dog ikke udsigt til de helt store meldinger, lyder spådommen fra flere sider forud for mødet.

»Der er ingen tvivl om, at Janet Yellen har en klar interesse i, at Jackson Hole i vid udstrækning bliver et non-event, forstået på den måde at hun og de øvrige centralbankchefer på ingen måde ønsker at overraske markedet med ny og uventet information,« siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje, i en kommentar.

»Janet Yellen har gang på gang givet udtryk for, at den amerikanske rentesti er dataafhængig, for hun ved, hvor vigtigt det er gradvist at forberede markedet på centralbankens handlinger, så ingen ændringer i pengepolitikken kommer bag på nogen, når de sker,« siger han.

Janet Yellen taler klokken 16, mens Mario Draghi er på banen klokken 21.

/ritzau/FINANS