Aktier: Genmab bidrager til C20-plus - Veloxis suser op

Foto: PR-foto Lars Møller

Genmab og Pandora markerer sig positivt blandt C20-aktierne, mens der blandt sidepapirerne er pæne stigninger i Veloxis og Össur fra åbningen tirsdag.

Eliteindekset C20 Cap ligger efter fem minutters handel 0,03 pct. højere i 1166,83, efter at indekset fredag før pinse lukkede i det højeste niveau nogensinde.

Genmab får opmærksomhed, efter at selskabet har vist sig frem på kræftkonferencen ASCO i Chicago, som startede 2. juni og løber til og med i dag.

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen hæfter sig her ved positive resultater fra et fase 1b-studie, hvor Darzalex prøves som førstebehandling i kombination med kræftmidlerne Revlimid og Kyprolis samt Dexamethason.

Desuden er der offentliggjort opdaterede data fra studierne Pollux og Castor, der tidligere har ført til en godkendelse af Darzalex som andenbehandling i kombination med kræftmidlerne Revlimid eller Velcade samt hormonpræparatet Dexamethason.

- Jeg tror ikke, at der bliver tale om en markant kursstigning i dag, men jeg tror trods alt, at Genmab vil outperforme det generelle marked, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Genmabs-aktien stiger fra åbningen 1,2 pct. til 1470 kr. Pandora ligger dog helt i toppen af C20 med en stigning på 2,0 pct. til 639 kr. I bunden ligger Jyske Bank med et fald på 1,1 pct. til 366,10 kr. - et fald på 3,9 kr., hvilket dog kan tilskrives, at aktien handles uden retten til et ekstraordinært udbytte på 5,60 kr. per aktie.

Uden for C20 skiller Veloxis sig positivt ud med en stigning på 7,1 pct. til 1,21 kr. Selskabet har indgået to partneraftaler for henholdsvis det canadiske og det kinesiske samt taiwanesiske marked. Som led i begge aftaler vil Veloxis modtage forudbetalinger og skal desuden levere sit lægemiddel Envarsus XR til en aftalt pris.

Össur stiger desuden 3,9 pct. til 33,75. Fredag eftermiddag kom det frem, at William Demant Invest, der er 100 pct. ejet af Oticon Fonden, øgede sin ejerandel i selskabet til omtrent 45 pct. efter køb af knap 3,6 mio. aktier. Aktiekøbet følger efter et andet inden for den seneste tid.

På analysefronten har Royal Bank of Canada regnet sig frem til højere kursmål for både Danske Bank og Nordea. For Danske Bank er kursmålet løftet til 265 kr. fra 245 kr., mens anbefalingen fastholdes på outperform.

Nordeas kursmål lyder endvidere nu på 91,61 kr. mod tidligere 85,05 kr. Også her fastholdes anbefalingen outperform. Danske Bank-aktien stiger 0,5 pct. til 249,60, og Nordea ligger 0,1 pct. højere i 84,75 kr.