Aktier: Genfundet optimisme sendte kontinentets aktier op

Den seneste tids bekymring i forhold til spændingerne mellem USA og Nordkorea så onsdag ud til at være stort set forduftet fra det europæiske aktiemarked.

Foto: SAUL LOEB, ED JONES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den seneste tids bekymring i forhold til spændingerne mellem USA og Nordkorea så onsdag ud til at være stort set forduftet fra det europæiske aktiemarked.

Investorerne kastede sig nemlig over de mere risikovillige værdipapirer, da den ellers højspændte situation mellem de to landes ledere, Donald Trump og Kim Jong-un, ifølge flere iagttagere så ud til at være faldet mere til ro.

Det gav kursstigninger på børserne rundt om på kontinentet, og i London og Frankfurt noterede de ledende indeks plusser på 0,7 pct., mens det toneangivende indeks i Paris steg 0,8 pct.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks gik op med 0,7 pct., og det hang blandt andet sammen med en stigning på 6,1 pct. til ingeniørselskabet Balfour Beatty, som med regnskabet for første halvår leverede bedre end ventet i forhold til forventningerne.

Balfour Beatty, der har hovedkvarter i London, fastholdt i forbindelse med halvårsregnskabet sine forventninger til 2017, hvor der ovenikøbet kan blive rum til aktietilbagekøb, skrev Bloomberg News med henvisning til et notat fra finanshuset Liberum.

Med i toppen af Stoxx 600-indekset lå også britiske Tullow Oil, der beskæftiger sig med at finde og udvinde olie, og som steg 5,5 pct. Umiddelbart var der onsdag ikke nyheder fremme om selskabet, men en del af optimismen kunne hænge sammen med, at olieprisen steg det meste af dagen.

Det ændrede sig imidlertid ud på eftermiddagen, selv om der blev offentliggjort tal for de amerikanske olielagre, der i den seneste uge faldt mere end ventet ifølge Bloomberg News.